Vanczákot letaglózta a hír: Másképp képzeltem el a búcsút

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.16. 08:52
null
Vanczák nem mond le a válogatottságról, de elfogadja, ha többé nem hívják meg (Fotó: Korponai Tamás)
Hacsak valami drámai fordulat nem következik be, Bernd Storck a Vanczák Vilmos, Leandro duó nélkül állítja össze a jövőben a magyar labdarúgó-válogatottat. A szövetségi kapitány azzal indokolta a döntését, hogy a márciusi keret összeállításánál már hosszabb távra gondolkodott.

 

BERND STORCK: FIATAL JÁTÉKOSOKNAK SZERETNÉK INKÁBB LEHETŐSÉGET ADNI
„Mindkettőjükkel beszéltem, és megköszöntem azt a nagyszerű munkát, amit eddig végeztek, szolgálatukat a válogatottért, de kénytelen voltam közölni velük, hogy jelenleg nem számítok rájuk, mert a hosszabb távú felkészülést szem előtt tartva fiatal játékosoknak szeretnék inkább lehetőséget adni. Persze fontos kitétel, hogy önmagában a fiatalság nem elég. Ahhoz, hogy a tapasztaltabb posztriválist megelőzze a fiatalabb, ugyanazon a szinten kell lennie.”

„Nem lehet ezt szépíteni, tényleg letaglózott – mondta szomorúan Vanczák Vilmos, a Sion védője. – Mindig is az volt a célom a futballban, hogy válogatott legyek, az Európa-bajnokság kiváltképp motivált. Jó jelnek vettem, hogy klubomban visszakerültem a csapatba, és folyamatosan játszom a bajnokságban, játszottam az Európa-ligában is. Amikor azonban Bernd Storck felhívott, és közölte, nem számít rám a jövőben, nem tudtam megszólalni.”

Az Újpestről előbb a Sint-Truidenbe, majd a Sionba szerződő hátvéd 79-szer szerepelt a nemzeti csapatban, nem csoda, hogy mély csalódásként éli meg a kapitány döntését.

„Valahogy másképp képzeltem el a búcsút, de Bernd Storck így határozott, el kell fogadnom. Persze nehéz, különösen, mert tényleg azért harcoltam naponta a klubomban, hogy a játéklehetőséget megkapva esélyem legyen a válogatott behívójára. Hát ez most nem volt elég. Pedig jó formában érzem magam, hétről hétre számítanak rám Svájcban, a visszajelzések pozitívak. Azért nem mondok le végleg a szereplésről, de azt is el kell fogadnom, hogy előfordulhat, nem leszek többé válogatott.”

A Magyarország–Horvátország Eb-felkészülési mérkőzést március 26-án rendezik meg a Groupama Arénában, belépőjegyek korlátozott számban még kaphatók. A mieink edzőtábora vasárnap kezdődik.

BERND STORCK MA 11 ÉS 12 ÓRA KÖZÖTT SZERKESZTŐSÉGÜNK VENDÉGE LESZ, ÉS AZ NSO OLVASÓI ÁLTAL FELTETT KÉRDÉSEKRE VÁLASZOL!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Haladás)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Lang Ádám (Videoton), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Pintér Ádám (Ferencváros)
Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László (Werder Bremen), Nagy Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Németh Krisztián (Al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)

A HORVÁT VÁLOGATOTT IZRAEL ÉS MAGYARORSZÁG ELLENI KERETE
Kapusok:
Danijel Subasic (AS Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka)
Védők: Darijo Srna (Sahtar Doneck), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo)
Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Internazionale), Alen Halilovic (Sporting Gijón), Domagoj Antolic (Dinamo Zagreb)
Támadók: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb)

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI AZ EB-IG
Március 26., Budapest: MAGYARORSZÁG–Horvátország
Május 20.: a helyszínt és az ellenfelet még nem jelentette be a szövetség
Június 4., Gelsenkirchen: Németország–MAGYARORSZÁG

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik