VÉGH JÁNOS
2023.06.05 16:15 Frissítve: 2023.06.08 09:37

Válogatott: „Volt lámpalázam, de azért tudtam aludni” – a KTE újonca

A magyar labdarúgó-válogatott a Montenegró és Litvánia elleni Eb-selejtezőkre készül. Hétfőn Botka Endre, Ferenczi János és az újonc Szalai Gábor válaszolt az újságírók kérdéseire a Telki Edzőközpontban.

Szalai Gábor azért dolgozik, hogy máskor is meghívják a válogatotthoz (Fotó: Török Attila)


Először Botka Endre állt a kamerák elé, NB I-es játékostársaihoz hasonlóan mindössze egy hét pihenője volt az edzőtábor kezdete előtt.

„Egyből elutaztunk a családdal. Null-huszonnégyes gyerekprogram volt, de nyilván a családommal lenni mindig pihentető, igyekeztünk kihasználni az időt."

Botka szerint a csapat már rutinos abban a tekintetben, hogy mindig rövid ideje jut csak pihenni a bajnoki idény után.

„Mindenki hozzászokott ehhez. Az a meglepő... vagy az a baj, hogy most kicsit hosszabb kell legyen a szünet, tehát nekünk nem lesz jó semmi sohasem” – mondta tréfásan Botka.

A Ferencváros hátvédje úgy érzi, a Rossi-csapat egyik nagy erőssége, hogy az érkező új játékosok mindig gyorsan be tudnak illeszkedni.

Erre erősített rá a válogatott újonca is, a kecskeméti Szalai Gábor.

„Volt egy minimális lámpalázam, de tudtam, hogy befogadó közösség vár itt rám. Tudtam éjjel aludni” – jelentette ki a fiatal játékos, hozzáfűzve: azért dolgozik, hogy máskor is rászolgáljon a szövetségi kapitány behívójára.

 
Videó: kő-papír-ollózós gyakorlattal készül a válogatott az Eb-selejtezőkre

Kimerültnek egyik játékos sem érezte magát. A debreceni Ferenczi János egyenesen úgy fogalmazott: „Amikor az ember a válogatotthoz jön, nem érzi a fáradtságot.”

A válogatottban 2019-ben éppen Montenegró ellen bemutatkozó, ám azóta a nemzeti csapatban egy meccset sem játszó debreceni bízik abban, hogy újra pályára léphet.

„Remélem, hogy valamilyen szerephez jutok. Úgy készülök, hogy akár az első meccsen kezdhetek. Nem biztos, hogy így lesz, de mindig erre kell készülni.”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
Június 17., 18.00: Montenegró–Magyarország
Június 20., 20.45: Magyarország–Litvánia

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A JÚNIUSI MECCSEKRE
KAPUSOK: Demjén Patrik
 (Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter (Ferencvárosi TC), Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Callum Styles (Millwall – Anglia)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kalmár Zsolt (DAC 1904 – Szlovákia), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

2023.09.23 23:52:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kiderül, mennyire rugalmasak, fogékonyak az új helyzetekre.

2023.09.23 23:05:55

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.09.17 22:37:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Sallai Roland – akinek a Barcelona korábbi sztárja, Andrés Iniesta volt a kedvenc futballistája – karrierépítés szempontjából nem tartotta megfelelő lépcsőfoknak a szaúdi ligát. Képes volt ellenállni a pénznek. Ezt leírni egyszerűbb, mint megcselekedni.

2023.09.15 21:37:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar labdarúgó-válogatott már nem meglepetésre, hanem reálisan van ott a kontinens első felében, az erőviszonyok pedig nem változtak meg végletesen.

2023.09.15 13:50:02

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar csapat gólját Dróth Zoltán szerezte.