Válogatott: „Sírtam a boldogságtól” – Rossi fia megkönnyezte a magyar sikert

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2020.11.15. 07:44
null
Marco Rossi fia, Simone (jobbra) elérzékenyült a magyar győzelemtől (Fotó: Tumbász Hédi)
Marco Rossi szövetségi kapitány fia, Simone egy siracusai szállodaszobában élte át az Izland elleni csütörtök esti drámát.

 

Simone Rossit Siracusában érte hívásunk, Marco Rossi szövetségi kapitány fia a szicíliai Ortigia csapatában vízilabdázik. Az elmúlt napokban az ő figyelme is Budapestre összpontosult.

Történelmet írt
Simone Rossi nem mindennapi tettet hajtott végre csapatával, az Ortigiával: a gárda a hétvégén 9–8-ra legyőzte a horvát Mladost a Bajnokok Ligája selejtezőjében, amivel a klub a története során először bejutott a BL csoportkörébe.

„Rettenetesen sajnáltam édesapámat, hogy nem lehetett ott az Izland elleni Eb-pótselejtezőn, mert tudtam, mennyit jelent neki ez a mérkőzés, ez a csapat – mondta a 28 éves fiatalember a 2–1-re megnyert összecsapásról. – Aggodalommal fogadtam a hírt, hogy neki, majd édesanyámnak is pozitív lett a koronavírustesztje, féltettem őket, és közben rettentő ideges voltam apa kényszerű kiesése miatt.”

És hogy miként élte át a csütörtök esti drámát?

„A meccset Siracusában néztem, az átmeneti otthonomul szolgáló szállodában – folytatta. – Bosszantó volt látni, mennyire fegyelmezetten és hatékonyan védi a kapuját Izland a számukra szerencsés, számunkra balszerencsés gól után. A teljes izlandi csapat behátrált, egyedül az ellentámadások lehetőségét hagyta nyitva, és hiába nyomott folyamatosan a magyar válogatott, az idő aggasztóan fogyott, az állás meg nem változott. Aztán jöttek az utolsó percek, az egyenlítő gól felszabadító pillanata és Szoboszlai Dominik csodálatos távoli gólja. Bevallom, nekem már akkor könnyes lett a szemem, amikor még csak készülődött a lövéshez, aztán nem tudtam úrrá lenni magamon, sírtam a boldogságtól. A lakótársam meg nézett rám csodálkozva, nem értette, miért érzékenyülök el ennyire a magyarok góljától. Aztán hívtam a szüleimet, mondanom sem kell, felszabadult, végtelenül boldog estéjük volt.”

„A MAGYAR VÁLOGATOTT BEBIZONYÍTOTTA, MINDENRE KÉPES” – VÉLEMÉNYEK A SZERBEK ELLENI MECCS ELŐTT
Dunai Antal, korábbi 31-szeres válogatott támadó: – Beszéltem a győztes meccs után Marco Rossival, spanyolul mindketten tökéletesen beszélünk. Mondtam neki, le a kalappal, csak így tovább! A legfőbb célunkat elértük, vagyis kijutottunk az Európa-bajnokságra, ettől függetlenül nagyon komolyan kell venni a szerbek elleni találkozót. A játékosoknak ilyenkor úgy kell gondolkodniuk, hogy nincs rajtuk akkora teher, vagyis bátran előhúzhatnak olyan megoldást is a tarsolyukból, amelyet máskor, nyomás alatt nem.
Gyimesi László, korábbi 12-szeres válogatott középpályás: – Nagyon érdekel, miként hatott ránk a siker. A fellegekben járunk, s kis túlzással jöhetne bármelyik válogatott, győzelmi eséllyel lépnénk fel ellene – vagy éppen fordítva, kicsit kiengedtünk az elért cél és siker után, így bárkitől kaphatunk egy pofont. Mivel többen biztosan kihagyják a mérkőzést, biztos vagyok benne, hogy óriási bizonyítási vágy ég a pályára lépőkben, hiszen megmutathatják, hogy mire képesek.
Kiprich József, korábbi 70-szeres válogatott támadó: – Csütörtökön bebizonyította a magyar válogatott, hogy mindenre képes, mert az, hogy egy csapat ilyen kiélezett helyzetben fordítson, nagyon ritka. S ez a pozitív löket segíthet. Biztos vagyok benne, hogy felszabadultan játszanak a srácok. Majdnem mindegy, milyen összeállításban küldi pályára csapatát Marco Rossi szövetségi kapitány, ebben a helyzetben mindenki bizonyítani akar, mindenki be akar kerülni a kezdőbe, vagy meg akarja szilárdítani a helyét.
Nagy Antal, korábbi 32-szeres válogatott hátvéd: – Ebben a helyzetben sokkal könnyebb pályára lépni, bármi történjen, mi már ott vagyunk az Eb-n! Szó sem lehet viszont arról, hogy félvállról vegyük a meccset, a szerbek nagyon erősek, sok jó játékosuk van. Nekik nem sikerült kijutniuk az Európa-bajnokságra, csütörtökön este a skótok ellen tizenegyespárbajban alulmaradtak, adva van kérdés, ez milyen hatással volt rájuk: felpaprikázta őket vagy mély letargiába taszította.

NEMZETEK LIGÁJA
5. FORDULÓ
B-DIVÍZIÓ
3. CSOPORT
18.00:
Törökország–Oroszország, Isztambul (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
20.45: MAGYARORSZÁG–Szerbia, Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 2 2 7–4 +3 8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
3. Törökország 4 3 1 3–4 –1 3
4. Szerbia 4 2 2 3–6 –3 2

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A NOVEMBERI NL-MECCSEKRE
Kapusok:Dibusz Dénes
(Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), *Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), *Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás (Mezőkövesd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók:Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország), Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)
*Szalai Attila és Fiola Attila a Szerbia elleni NL-mérkőzésen eltiltás miatt nem játszhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik