nemzetisport.hu 2017.08.28 18:02 Frissítve: 2017.08.28 19:15

Válogatott: Az Eb-n mutatott játékhoz kell visszatérni – Storck

A magyar labdarúgó-válogatott Telkiben készül a csütörtöki, lettek elleni, valamint a vasárnapi, portugálok elleni vb-selejtezőre. Bernd Storck szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatón beszélt a keretről, a csapat várható játékáról, a fő célról.

 

Bernd Storck előre tekint (Fotó: Török Attila, archív)

Bernd Storck szövetségi kapitány azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy elmondta, Kleinheisler László és Botka Endre sérülés miatt hiányzik, a többiek megérkeztek, Márkvárt Dávidnak kell még a többiektől külön készülnie.

 
Már csak 1000 jegy van; szurkolói falut szerveznek
Elek: A cél, hogy a végén együtt énekeljük a Himnuszt a szurkolókkal

A kapitány kifejtette, négyszemközti beszélgetéseket folytatott a játékosokkal, hogy feldolgozzák az Andorra elleni mérkőzést, illetve közös beszélgetés is volt már a csapattal, de már csak előre tekintenek, most elsősorban a lettek elleni meccsre.

Gera Zoltánnal kapcsolatban elhangzott, hogy bár sérülés miatt nem játszhat, fontos a jelenléte, és neki is hasznos lehet, hogy itt van, mert hosszú távon edzői pályában gondolkodik, és már ilyen szemmel is figyelheti a válogatottnál folyó munkát.

„A lettek új szövetségi kapitánnyal érkeznek, ami váltást jelenthet a csapat szerkezetében, és az is változást jelent, hogy sok fiatal játékossal érkeznek. A portugáloknak is meggyűlt velük a bajuk, mert nagyon zártan védekeznek. Más mérkőzésre számítok, mint Lettországban” – fogalmazott a szövetségi kapitány a csütörtöki ellenféllel kapcsolatban.

„A labdavesztés után nem úgy viselkedtünk az előző két meccsen, mint az Eb-n, ahhoz a játékunkhoz kell visszatérni. Ugyanakkor, főleg a lettek ellen, nemcsak kontrákra építünk, hanem szeretnénk kiszolgálni a szurkolókat” – mondta Storck a magyar válogatott játékával kapcsolatban.

Kérdésként elhangzott, milyen visszajelzéseket kapott a kapitány a magyar edzők részéről azóta, hogy az MLSZ megerősítette a pozíciójában.

„Pozitív hangulatot tapasztalok – reagált Storck.– Kaptam e-maileket, de erről beszélgettem szurkolókkal is. Látjuk a visszajelzésekből, a jegyeladásokból, hogy pozitív a hangulat, már a lettek ellen is telt ház várható. Ezt szeretnénk a lettek ellen is jó játékkal meghálálni. Tudatában vagyunk annak, hogy ez hatalmas felelősség, mindenki a válogatottat nézi, most, hogy a klubcsapatok már nincsenek versenyben a nemzetközi kupákban.”

A VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien Funde – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda FC – Egyesült Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gera Zoltán (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

A MAGYAR VÁLOGATOTT SORON KÖVETKEZŐ VB-SELEJTEZŐI
Augusztus 31. (csütörtök), 20:45: Magyarország–Lettország
Szeptember 3. (vasárnap), 20:45: Magyarország–Portugália 

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 6 6 12–  3   +9  18
2. Portugália 6 5 1 22–  3 +19  15
3. MAGYARORSZÁG 6 2 1 3   8–  7   +1    7
4. Feröer 6 1 2 3   2–10   –8    5
5. Andorra 6 1 1 4   2–13 –11    4
6. Lettország 6 1 5   2–12 –10    3

 

2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.

2022.06.18 21:06:07

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Minden afelé visz, hogy túllépjek nem a tegnapon, hanem már a mán, még akkor is, ha igenis abból kellene táplálkozni. Mégis azt mondom, csak mi tehetünk azért, hogy ez ne így legyen. Hogy azok a fiatalok, akik televízióban látták az angol–magyart, személyesen ott lehessenek a Puskás Arénában az ő magyar–szovjetjükön.