P. V. 2020.10.15 00:21 Frissítve: 2020.10.15 08:12

NL: Büszke vagyok a srácokra, oroszlánként küzdöttek! – Rossi

Gól nélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Oroszországgal a Nemzetek Ligájában. A moszkvai mérkőzés után a két szövetségi kapitány értékelt a sajtótájékoztatón. 

Marco Rossi büszke a játékosaira, hogy oroszlánként küzdöttek (Fotó: MTI)

 

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya így látta a döntetlennel zárult mérkőzést. 

„Az elmúlt tíz napban ez volt a legkeményebb mérkőzésünk. Az oroszok fizikailag nagyon erősek, nagyon keményen játszottak, s látszólag mi szenvedtünk ettől. Ráadásul gyorsak is voltak, sorozatban alakították ki az elfutások után a helyzeteket. Tudtuk, hogy a labdákkal többségében Dzjubát keresik, mégsem tudtuk megakadályozni, hogy eljusson hozzá a labda. Rizikóztunk, hátha beszenvedünk egy gólt. Elégedett vagyok a döntetlennel, mert ez több, mint amire számíthatunk. De igazán a játékosok hozzáállására vagyok büszke: az egész meccsen végig oroszlánként küzdöttek.” 

Hozzátette, nem játszottak jobban, mint a hazai mérkőzésen, viszont jobban küzdöttek, és mindent megtettek, ami tőlük tellett. Elismerte, a széleken ezúttal sokkal visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk, mint az előző mérkőzéseken. Igaz ez az először kezdőként pályára lépő Loic Negóra is. 

„Abban a pozícióban kezdett, amiben szerintem a leginkább hasznosabb, viszont  túl félénken játszott a mérkőzés elején. Emellett annak a módját sem találtuk meg, hogyan szolgálhatnánk ki, a bal oldalon nem úgy szerveztük a támadásokat, ahogyan azt elterveztük. A széleken egyébként is szenvedtünk az első félidőben. A második félidőre Nego teljesítménye feljavult, különösen az utolsó húsz percre, megértette, hogy mit kell játszania ebben a szisztémában.”

Végül kitért az Izland elleni, novemberi Eb-pótselejtezőre is. Szerinte nincsenek azon a szinten, mint Oroszország vagy Szerbia, de Bulgáriánál erősebbek. Hat-nyolc hónapja elemzi őket, tisztában van azzal, hogy mit fognak játszani ellenünk. 

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya így értékelt.

„Bíztunk benne, hogy itthon nyerni tudunk, meg is voltak a helyzeteink, de gólt nem szereztünk. Az első tizenöt-húsz percben nem játszottunk elég veszélyesen, de az első félidő végén volt néhány ígéretes helyzetünk. A magyar csapat nagyon jól védekezett ellenünk, szervezettebb volt, akadt néhány kontratámadása. Nem tudtunk rá nagyobb nyomást helyezni. A második félidőben domináltunk, fizikailag felülmúltuk őket, de mindhiába, mert maradt a nulla-nulla.

Hozzátette, a lejátszott négy Nemzetek LIgája-meccsen kevesebb pontot szereztek, mint amennyit terveztek. Túl optimisták voltak.  

 

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 4. FORDULÓ

OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0
Moszkva, VTB Aréna, 4000 néző. Vezette: Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – An. Mirancsuk (Z. Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., a szünetben), Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

A csoport másik mérkőzésén
Törökország–Szerbia 2–2 (Calhanoglu 57., Tufan 76., ill. Sz. Milinkovics-Szavics 22., A. Mitrovics 49. – 11-esből)

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 2 2 7–4 +3 8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
3. Törökország 4 3 1 3–4 –1 3
4. Szerbia 4 2 2 3–6 –3 2
2020.11.28 08:06:33

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Nem győzöm hangsúlyozni, nem az számít, hogy én egyenlítettem Izland ellen.”

2020.11.27 23:05:43

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ismerősöm mondta, hogy amikor az igazgató úr fiától megkérdezte, hogy van mostanában az öreg, nézi-e a mérkőzéseket, azt a választ kapta: mióta a magyarok nyernek, már a gyógyszerét sem veszi be...

2020.11.27 08:32:59

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Az 1964-es és az 1968-as olimpiai bajnok válogatott szakvezetője a magyaróráin is nyomot hagyott.

2020.11.26 23:29:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Maradnia kell a kispadon!

2020.11.25 22:15:43

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A 6:3 csodája az ugyanis, hogy az említett törvényt fölülírhatja bennünk. Rájöhettünk: ama meccsnek számos részlete több évtized múltán is ámulva és tanulsággal nézhető.