K. T. I. 2021.04.12 16:35 Frissítve: 2021.04.12 18:07

Labdarúgás: A véleménye miatt senki sem kerülhet hátrányba – Csányi Sándor

„El kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak” – nyilatkozta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a Gulácsi Péter és Petry Zsolt körül történtekről. A sportvezető szerint az elmúlt hetek eseményei nem bontották meg a válogatott egységét.

Csányi Sándor (Fotó: Kallus György/Világgazdaság)
„Tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek. Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is” – fogalmazott az MLSZ elnöke, Csányi Sándor.

Mint beszámoltunk róla, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC múlt hét kedden bontott szerződést a csapat addigi kapusedzőjével, Petry Zsolttal. A szakembernek azután kellett távoznia a német klubtól, hogy a Magyar Nemzetnek több közéleti témát is érintő interjút adott.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban az ügy apropóján arról beszélt, „Petry Zsolt nincs egyedül”. A kormányfő megemlítette, Gulácsi Péter ügye megbontotta az egységet a magyar válogatott öltözőjében, ezt a „fantasztikus szövetségi kapitányunknak”, Marco Rossinak és a csapatkapitány Szalai Ádámnak kell helyreállítania.

Csányi Sándor úgy reagált, a válogatott egységét nem befolyásolja, ami történt.
 
Meggyőződésem, hogy a magyar válogatott teljesítményét és egységét nem fogja befolyásolni ez a most kialakult vita. Nagyon remélem, hogy a jövőben a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak. Kérem a szurkolókat, hogy ahogy eddig, ezután is egységesen álljanak a válogatott mögött. A játékosoktól pedig azt várom el, hogy a válogatott minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplésére koncentráljanak – hangsúlyozta az MLSZ elnöke. 

2021.05.09 00:02:14

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A lényeg azonban mindezek mellett, sőt előtt az, hogy újra országos üggyé vált a kerethirdetés. Visszakaptuk egyik kedvenc játékunkat, amelyet már örökre elveszettnek hittünk.

2021.05.07 16:17:57

Magyar válogatott P. K.

Megnéztük Marco Rossi bő keretét, ki mennyire van játékban – többen is kiemelkednek.

2021.05.07 16:40:42

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A két vb-selejtező után a jugoszlávok elleni idegenbeli futballmeccset megkülönböztetett figyelem kísérte.

2021.05.07 12:15:36

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Bécsben olyan ihletett állapotban védett, hogy nemcsak országos népszerűségre tett szert…