Willi Orbán étrendjéről értekezett a svájci sajtó a szombati meccs előtt

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.16. 09:26
Fotó: Getty Images
Egy táplálkozási szakértő segítségével vette górcső alá a magyar válogatott Willi Orbán étrendjét a svájci 20min.ch.

 

A svájci portál egy korábbi, DPA-nak adott interjúra hivatkozva azt írja, hogy az RB Leipzig bekkje a „húsimádó” a magyar csapatban.

„A reggeli müzlitől lassú, bágyadt leszek – mondta a német hírügynökségek Orbán. – Szénhidrátok helyett fehérjékre van szükségem, így néha sztéket szoktam reggelizni.”

A magyar védő ezzel együtt szinte kizárólag csak húst eszik – így a 20mins.ch, a lipcsei klubon belüli forrásokra hivatkozva, majd a portál erre hivatkozva szólaltatta meg Dani Hofstetter táplálkozási szakértőt, aki elmondta, hogy a kizárólag hús alapú étrenddel súlyos tápanyaghiány léphet föl – már csak azért is, mert a labdarúgásban a játékosok gyakran 13 kilométert futnak le meccsenként, ráadásul ennek a nyolc százalékát sprintben teszik meg.

„A húsnak ebben az esetben nem sok hasznát veszed, a gyors indulásokhoz és a regenerációhoz szénhidrátokra van szükséged. Egy ennyire intenzív sportágban a szénhidrátok mellőzésével a legfontosabb »üzemanyagot« dobod ki az ablakon” – mondta Hofstetter, majd hozzátette, hogy a kizárólag hús alapú étrendből hiányoznak a C és E vitaminok, a folsav és a szükséges rostok is. Ennek tudatában a szakértő szerint a reggeli müzli mellőzése sem logikus.

A svájciak által szemlézett interjúban Orbán azt is elmondta, hogy lefekvés előtt egy magnéziumos itallal lazul el – ezzel Hofstetter sem vitatkozott, hanem megerősítette, hogy a magnézium valóban segíti az alvást.

A cikk végén szóba került az is, hogy Orbán a nagy győzelmek után a gyömbérsört is tartalmazó Moscow Mule nevű koktélokat kedveli – Hofstetter ehhez annyit tett hozzá, noha a friss gyömbér gyulladáscsökkentő és jót tesz az immunrendszernek, ennek nincs sok köze az említett koktélokban található gyömbérsörhöz. 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik