Sportrádió: Meglepetést is okozhatunk Németországban – Lisztes Krisztián

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.26. 20:27
null
Lisztes Krisztián szerint van oka reménykedni a magyar válogatottnak (Fotó: Árvai Károly, archív)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában a 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, idősebb Lisztes Krisztián beszélt a válogatott szerepléséről az Európa-bajnoki selejtezőkön, valamint fia jelenlegi állapotáról is említést tett. 

„Nem gondoltam volna én sem és szerintem mások sem, hogy veretlenül nyerjük meg a csoportunkat, de egyértelműen megérdemeltük ezt a sikert. Rossi remek munkát tett le az asztalra és a fiúk is nagyon keményen megdolgoztak, hogy idáig eljussunk” – kezdte Lisztes Krisztián.

„Nagyon sokat erősödött a hazai és a nemzetközi labdarúgás is. Beszélhetünk itt a topligás játékosokról vagy a fradistákról is, de a lényeg, hogy ezek a srácok a folyamatos terhelés mellett tudnak így teljesíteni a válogatottban. Ez rendkívül fontos ahhoz, hogy a kulcsfontosságú meccseken tudjanak fordítani akár Szerbiában, akár hazai pályán. Ha ezt az attitűdjét megtartja a válogatott, akkor akár meglepetést is okozhatunk Németországban” – jelentette ki bizakodva a Bundesligában is több klubnál megforduló volt futballista.

Az Eb-esélyekről Lisztes még ejtett néhány pozitív szót: „Ha megnézzük az eddigi Európa-bajnokságokat, akkor van okunk reménykedni. Megfelelő önbizalommal, hozzáállással és taktikával igenis lehet nagyot álmodni. Nyilván helyén kell kezelni ezeket a dolgokat, de elértük már azt, hogy senki nem néz le minket és a szakma is elismeri, milyen eredményeket értünk el ez utóbbi években.”

Az interjú végén Lisztes a fia, ifjabb Lisztes Krisztián jelenlegi állapotáról is beszélt.

„Nyilván neki is meg kell szoknia a nagyobb negatív visszhangot a sajtó felől és hogy magasabbak az elvárások. Én nem látok nagyon nagy problémát. Nyilván vannak apróságok, nem jönnek majd mindig futószalagon a jó dolgok, de meg kell dolgozni a fejlődésért. Továbbra is csinálja a feladatát és próbálja magából kihozni a legtöbbet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik