Válogatott: a család több helyszínen könnyezte meg Priskin gólját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.17. 13:18
Priskin Tamás testvére a Groupama Arénában, édesanyja otthon, a televízió előtt könnyezte meg a győri csatár Norvégia ellen szerzett bombagólját. A családtagok a kisalföld.hu-nak nyilatkoztak a magyar–norvég Eb-pótselejtezős párharc budapesti visszavágója okozta katartikus érzésekről.

„Barátnőmmel a helyszínen láttuk a meccset, s még most sem tudom elmondani, mit éreztem, amikor Tamás a kapuba talált. Be kell vallanom, potyogtak a könnyeim, egyszerre nagyon büszke és boldog voltam” – emlékezett vissza a fantasztikus találatra Vankó Imre, Priskin Tamás féltestvére, aki jelenleg az NB III-ban szereplő ETO FC Győr labdarúgója. Vankó Imre, Priskin Tamás féltestvére, aki jelenleg az NB III-ban szereplő ETO FC Győr labdarúgója.

„Amikor megtudtuk, hogy Tamás kezdő lesz, apu megnézte az eddigi statisztikáit. Az elmúlt időszakban november tizenötödikén mindig szerzett gólt, úgyhogy szinte biztosra vettük, hogy most is a kapuba talál. Játékosként tudom, milyen nehéz így eltalálni a labdát, az életben talán párszor sikerül, hatalmas, egyben nagyon fontos gól volt, amit lőtt – folytatta a válogatott játékos testvére, aki szerint a magyaroknak nincs félnivalójuk a jövő évi tornán. – Nyilván sok minden múlik majd a sorsoláson, nem mindegy, kikkel kerülünk egy csoportba. Ez a csapat azonban a selejtezőkön bebizonyította, hogy lehet vele számolni. Sem Tamást, sem a válogatottat nem kell Franciaországban félteni” – tette hozzá.

Priskin Tamás édesanyja, Vankó Judit épp a futballista másfél éves kislányára vigyázott győri otthonukban, a televízióban követte az eseményeket.

„A párommal együtt ugrottunk fel a góljánál, és sírtunk örömünkben. Én nem értek a futballhoz, de azt tudom, hogy Tomika mostanában a klubcsapatában sok gólt rúgott. Beszéltünk is arról, hogy jó lenne, ha a válogatottban is szerezne egyet. Az ünneplésre aztán a kis unokánk, Lia is felébredt, mondtuk neki, apa gólt rúgott. Az ismétlést már ő is látta, s boldogan integetett a tévén keresztül az édesapjának” – élte át újra a gól pillanatait Priskin édesanyja, akinek a mérkőzés óta rengetegen gratuláltak.

„Sokan kerestek, s volt, aki azt mondta, nemzeti hős lett a fiunk. Persze tudom, ehhez a sikerhez a csapat is kellett. Hihetetlenül büszke vagyok, vagyunk Tomikára. Ahogy a másik fiunkra, Imrére is. Ő az ETO-ban focizik, s bízom benne, hogy egyszer magyar válogatott és legalább ennyire sikeres lesz.”

Priskin Tamás a norvégok ellen szerzett találatát 2014-ben eltemetett nagypapájának és a múlt héten elhunyt Fülöp Mártonnak ajánlotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik