Erwin Koeman: Nagy a különbség az Inter és az Augsburg között

Vágólapra másolva!
2008.09.11. 08:46
Hiába kontrollálta az első félidőben a játékot a magyar labdarúgó-válogatott a Rasundában a svédek elleni világbajnoki selejtezőn, a második játékrészre elfogyott a lendület, és a háromkoronások 2–1-es győzelmet arattak. A tanulság? Nem elég jól játszani, az adódó lehetőségeket kíméletlenül ki kell használni – Erwin Koeman szerint épp ezért nagy baj, hogy nincsen nemzetközi szintű csatárunk.
Itt dőlt el: Holmén lő, Babos nem ér oda, 2–0 a svédeknek
Fotó: Reuters
Itt dőlt el: Holmén lő, Babos nem ér oda, 2–0 a svédeknek
Itt dőlt el: Holmén lő, Babos nem ér oda, 2–0 a svédeknek
Fotó: Reuters
Itt dőlt el: Holmén lő, Babos nem ér oda, 2–0 a svédeknek

A játékkal akár még elégedett is lehetne Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, de nála jobban senki nem lehet tisztában vele: a jó játék utáni vereség is nulla pontot ér… Nem csoda, hogy a holland szakember nem boldog.

„Nincsen nemzetközi szintű csatárunk, és ezen az estén is ez lett a vesztünk” – kezdte az elemzést a kapitány a meccs után.

„Torghelle Sándor nem teljesített rosszul, hajtott, küzdött, megtett mindent, de be kell látni, az Internazionale és a német másodosztályú Augsburg között óriási a különbség. Hiába tetszett a játék, nulla ponttal távozunk. Elégedetlen vagyok” – mondta.

Szavazás

Mi a véleménye a svéd–magyar mérkőzés kapcsán?

Szavazatok száma: 3839

Küzdöttek-hajtottak a fiúk, de sajnos jobb volt az ellenfél
38 % (1451)
Mélységesen csalódott vagyok, nagy lehetőséget szalasztottunk el, lemondhatunk a vb-ről
30 % (1140)
Az első két meccsen mutatott játék alapján bizakodó vagyok a jövőre nézve, még a vb-re is kijuthatunk
33 % (1248)
„Tisztelem a csapatomat, amiért ilyen tartás volt benne. Ez a különbség a nemzetközi elit és a magyar futball között. Amíg az én játékosaim kihagyták a helyzeteket, addig a svédek kihasználták lehetőségeiket. Ugyanakkor a vereség ellenére úgy gondolom, fejlődött a játékunk” – tette hozzá.

Mind Lars Lagerbäck, mind a svéd válogatott kulcsemberei igencsak megkönnyebbülten nyilatkoztak a lefújás után – nem csoda, hisz a türelmetlen hazai közönség az első félidőben hangosan jelezte, hogy nehezen emészti meg a csapat játékát.

„Nem volt könnyű dolgunk a védekezését jól megszervező magyar csapat ellen, ráadásul sokáig túlságosan is pontatlan volt a játékunk. Ami dicséretes, hogy játékosaim végig fegyelmezetten, stabilan futballoztak, és a csapatrészek között is megfelelő volt az összhang, ennek volt köszönhető a két gólunk is” – mondta a svéd szakvezető.

A vezető gólt szerző Kim Källström Henrik Larsson érdemeit méltatta elsősorban.

„Tökéletes volt Henke beadása, gyakorlatilag csak be kellett bólintanom. A gól után visszatért az önbizalmunk, irányítani tudtuk a meccset, és ez győzelmet eredményezett. Örülünk a három pontnak” – mondta.

AZ 1. CSOPORT SZERDA ESTI EREDMÉNYEI

Svédország–Magyarország 2–1 (Källström 55., Holmén 63., ill. Rudolf 90+3.)
Portugália–Dánia 2–3 (Nani 42., Deco 86.–11-es, ill. Bendtner 84., C. Poulsen 90., D. Jensen 90+2.)
Albánia–Málta 3–0 (Bogdani 45, Duro 83, Dalku 89.)

AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA

1. Albánia 2 1 1 - 3–0 +3 4
2. Dánia 2 1 1 - 3–2 +1 4
3. Svédország 2 1 1 - 2–1 +1 4
4. Portugália 2 1 - 1 6–3 +3 3
5. Magyarország 2 - 1 1 1–2 -1 1
6. Málta 2 - - 2 0–7 -7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik