Olimpiai helyszínek, London: Weymouth & Portland

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 16:38
Címkék
Létesítmény neve: Weymouth and PortlandSportágak: vitorlázás, paralimpiai vitorlázásÁtadás éve: 2000Befogadóképesség: 17 400 főÉpítkezés költsége: N/A

 

 

A vitorlásversenyek helyszíne az olimpián a Weymouth & Portland National Sailing Academy (WPNSA), illetve az öböl kereskedelmi kikötője, Anglia legjobbak közé sorolt vitorláslétesítménye.

A terület már otthont adott számos nagy vitorlás eseménynek, ifjúsági világbajnokságot is rendeztek itt. A bővítési munkálatok már befejeződtek jóval az olimpia előtt, a fejlesztések közé tartozik egy 250 méter hosszú sólya, valamint új emelők és kikötői felszerelések. A vitorlázók már több mint három évvel az ötkarikás játékok előtt birtokba vehették a felújított létesítményt.

A Weymouth és Portland-öböl egy természetes amfiteátrum, így több pontról remekül láthatják a versenyeket azok is, akiknek nincs jegyük. A helyiek óriáskivetítőket is kihelyeznek a tengerparton. Ülőhelyek nincsenek, a drukkerek úgy helyezkednek el, ahogy tudnak.

A versenyzőknek (és persze a nézőknek is) fontos, hogy az öböl és környéke megbízhatóan szeles, viszont védett a nagy hullámoktól és áramlatoktól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik