Olimpiai helyszínek, London: Eton Dorney

Létesítmény neve: Eton Dorney Sportágak: evezés, kajak-kenu, paralimpiai evezés Átadás éve: 2006 Befogadóképesség: 30 000 fő Építkezés költsége: 17 millió font

 

Magyar szempontból biztosan kiemelt szerepe lesz az olimpián az Eton Dorney Evezős Központnak, amely a Dorney-tónál, egy 400 hektáros védett parkban található. A tó 2200 méteres, rajta a nemzetközi szabályoknak megfelelően nyolcsávos pálya (és egy felevező pálya) található. 2006-ban a központ adott otthont az evezős világbajnokságnak.

Az olimpia alatt a létesítményeket bővítik még egy melegítő helyszínnel a sportolóknak, átalakítják a központot a kajak-kenu versenyekhez, illetve a szurkolók bejutását is megkönnyítik beléptető hidakkal.

A játékok ideje alatt az evezést, a kajak-kenu versenyszámait és a paralimpiai evezést bonyolítják lett itt, majd mindezek végeztével az Eton Dorney marad világszínvonalú edzés-, valamint versenyhelyszín.

Mi pedig reménykedünk, hogy a Dorney-tó vize a magyar olimpiai küldöttség számára aranyat rejt...

AZ ÖSSZES OLIMPIAI HELYSZÍN

Aquatics CentreBasketball ArenaBMX TrackBrands HatchCity of Coventry StadionCopper BoxEarls CourtEton DorneyEton ManorExCeLGreenwich ParkHadleigh FarmHampden ParkHampton Court PalaceHorse Guards ParadeHyde ParkIBC/MPCLee ValleyLord's Cricket GroundThe MallMillennium StadionNorth Greenwich ArenaOld TraffordOlimpiai faluOlimpiai StadionRiverbank Arena •  Royal Artillery BarracksSt. James' ParkVelodromeWater Polo ArenaWembley ArenaWembley StadionWeymouth & PortlandWimbledon