Olimpiai helyszínek, London: Lord's Cricket Ground

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 16:53
Címkék
Létesítmény neve: Lord's Cricket Ground Sportág: íjászat Átadás éve: 1814 Befogadóképesség: 28 000 fő – ideiglenesen 6500 Építkezés költsége: N/A

 

Az íjászversenyek helyszínéül szolgáló Lord's Cricket Ground a Middlesex County Cricket Club otthona, és – mint neve is mutatja – krikettmérkőzéseket játszanak benne, már ha épp nincs olimpia... Az első krikettmeccset 1814-ben játszották itt, ez a sporttörténetben feljegyzett első találkozó is egyben (Marylebone CC–Hertfordshire). Ha már sporttörténelem: a világ első sportmúzeuma, az MCC Múzeum is itt található.

Mivel rendszeresen használt sportpályáról van szó, viszonylag kis előkészületek is elegendőek voltak az olimpiai versenyhez szükséges átalakításokhoz. Az íjászversenyekre 6500 néző látogathat ki, őket a Viktória királynő korabeli, gyönyörű Pavilionon helyezik el – a komplexum maga egyébként a régi és új építészet igencsak eklektikus keveréke, a helyi sajtóközpont például egy futurisztikus alumínium „buborék".

Az olimpia végeztével a Lord's visszatér hagyományos szerepéhez, és újra a krikettesemények otthona lesz. Az íjászversenyhez szükséges felszereléseket, illetve az edző-, a melegítő- és a versenyhelyszíneket sportklubok és iskolák kapják meg szerte az országban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik