Olimpiai helyszínek, London: Old Trafford (Manchester, Anglia)

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 16:47
Címkék
Létesítmény neve: Old TraffordSportág: labdarúgásÁtadás éve: 1910Befogadóképesség: 76 212 főÉpítkezés költsége: pontos adat nincs, az eredeti építkezési költség 90 ezer font volt

 

Az Álmok Színháza, az Old Trafford a Manchester United hazai pályája 1910 óta – egyben a Wembley mögött a második legnagyobb labdarúgó-stadion a szigetországban. Előbb-utóbb a legnagyobb is lehet, mert készült terv a bővítésére, amely során kilencvenötezresre nőhet a befogadóképesség... A tervező a világ stadionépítészetének egyik legmeghatározóbb figurája, a skót Archibald Leich.

Itt rendezték az 1966-os labdarúgó világbajnokság és az 1996-os Eb több meccsét is, illetve a 2003-as Bajnokok Ligája-döntőt (AC Milan–Juventus). Az UEFA ötcsillagos minősítést adott a stadionnak.

Az olimpia alatt kilenc labdarúgó-mérkőzést rendeznek itt, köztük a női- és férfitorna elődöntőit. A brit férfi válogatott a csoportmérkőzések során biztosan pályára lép az Old Traffordon. A Manchester United otthona helyszíne lesz a 2015-ös rögbi világbajnokságnak is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik