Olimpiai helyszínek, London: Millennium Stadium (Cardiff, Wales)

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 16:49
Címkék
Létesítmény neve: Millennium StadiumSportág: labdarúgásÁtadás éve: 1999Befogadóképesség: 74 600 főÉpítkezés költsége: 121 millió font

 

 

Az elhúzható tetővel rendelkező, 74 600 férőhelyes cardiffi Millennium Stadium (ha úgy tetszik, walesi nyelven Stadiwm y Mileniwm) számos kiemelkedő sporteseménynek adott már otthont – az új Wembley építése alatt itt rendezték rendszeresen az FA kupa-döntőjét, de itt játszották az 1999-es rögbi-világbajnokság fináléját is.

A Millennium Stadiumban rendezik meg a 2012-es olimpia első eseményét, a női labdarúgótorna nyitó meccsét, amelyre július 25-én kerül sor. A stadion a férfiak küzdelemsorozatában is kiemelt szerepet kap, többek között a bronzmérkőzés helyszíne lesz. A házigazda britek férfi és női csapata is pályára lép itt a játékok alatt.

Az olimpia után a stadion újra a walesi labdarúgó- és rögbicsapat otthona lesz, no meg a walesi kulturális élet egyik központja – itt tartották és tartják az ország legnagyobb koncertjeit. A legnagyobb tömeget eddig koncerten a U2 vonzotta a stadionba, több mint 73 ezer embert.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik