Olimpiai helyszínek, London: Eton Manor

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 17:04
Címkék
Létesítmény neve: Eton Manor Sportágak: kerekesszékes tenisz Átadás éve: 1920Befogadóképesség: 10 500 Építkezés költsége: N/A

Az Eton Manor Sport Club sportközpontot már az 1900-as évek elején átadták – a század közepétől az Eton Manor Boys Club tett szert itt hírnévre elit sportegyesületként. Az udvaron egy háborús emlékmű található, amely az első és a második világháborúban harcolt és meghalt Eton Manor Club-tagoknak fejezi ki tiszteletét.

A helyszín 2001-től használaton kívül állt, az újjáéledést az olimpiai pályázat hozta: miután a helyszínt kitisztították, a sportközpont ideiglenesen a Construction College East London képzéseinek helyszíne lett, építőipari munkások tanultak itt – sokan közülük később különböző olimpiai létesítményeket húztak fel. A játékok alatt viszont már a sporté lesz a főszerep.

Az olimpia alatt a helyszínen egy ideiglenes edzőközpontot alakítanak ki a vizes sportok résztvevői számára: három 50 méteres medencében gyakorolhatnak az úszók, és több kisebb medencét biztosítanak a szinkronúszóknak, valamint a vízilabdázóknak. Mindezek létrehozásához több mint 10.6 millió liter vízre lesz szükség.

A paralimpiai játékok alatt az Eton Manor a kerekesszékes tenisz helyszíne lesz, de továbbra is edzési lehetőséget biztosít a vizes számok versenyzőinek. Az olimpia után az Eton Manorban teniszközpont, gyeplabdapályák, illetve műfüves labdarúgópályák kapnak helyet, nagy eseményekre akár 15 ezer néző is kilátogathat.

Olimpiatörténeti érdekesség: az 1948-as olimpia futópályájának salakját később itt terítették le. Ez az Olimpiai Park legészakibb létesítménye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik