Olimpiai helyszínek, London: Lee Valley White Water Centre

Létesítmény neve: Lee Valley White Water CentreSportág: vadvízi evezésÁtadás éve: 2010Befogadóképesség: 12 000 főÉpítkezés költsége: 31 millió font

 

 

A Londontól mindössze 40 percre található új hertfordshire-i létesítményben az építkezés 2009 júliusában kezdődött meg, és a vadvízi evezős központot 2011 tavaszán már át is adták – ez az egyetlen újonnan felhúzott olimpiai létesítmény, amelyet a helyiek már a játékok előtt kipróbálhatnak.

Az olimpiára két új pályát alakítottak ki, egy 300 méteres versenypályát és egy 160 méteres edzőpályát – a „vadvízi hatást" mesterségesen elhelyezett akadályokkal és szivattyúkkal érik el. A versenypályára másodpercenként tizenöt köbméter víz folyik be – minden percnyi vízbeömlés megtöltene egy ötven méteres versenymedencét!

A játékok után a két pálya és az épületek megmaradnak, de az ideiglenes nézőteret eltávolítják, a központ kenuzási és kajakozási lehetőséget biztosít a továbbiakban a helyi közösség és a látogatók számára.

AZ ÖSSZES OLIMPIAI HELYSZÍN

Aquatics CentreBasketball ArenaBMX TrackBrands HatchCity of Coventry StadionCopper BoxEarls CourtEton DorneyEton ManorExCeLGreenwich ParkHadleigh FarmHampden ParkHampton Court PalaceHorse Guards ParadeHyde ParkIBC/MPCLee ValleyLord's Cricket GroundThe MallMillennium StadionNorth Greenwich ArenaOld TraffordOlimpiai faluOlimpiai StadionRiverbank Arena •  Royal Artillery BarracksSt. James' ParkVelodromeWater Polo ArenaWembley ArenaWembley StadionWeymouth & PortlandWimbledon