Olimpiai helyszínek, London: Velodrome

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 16:42
Címkék
Létesítmény neve: VelodromeSportágak: pályakerékpár, paralimpiai pályakerékpárÁtadás éve: 2011Befogadóképesség: 6000 főÉpítkezés költsége: 486 millió font

A Velodrome, azaz a kerékpárcsarnok építése 2008-ban indult, és 2011 februárjában fejeződött be.

Az Olimpiai Park létesítményei közül fenntarthatósági szempontból a Velodrome számít a legjobbnak. A szellőzőrendszer teljesen természetes, így nincs szükség légkondicionálásra a csarnokon belül, és a világítást is úgy oldották meg, hogy minél több természetes fény jusson be.

A Velodrome 900 cölöpre épült, ezek 26 méter mélyen vannak a földben – mélyebben, mint a hasonló méretű épületeknél –, mert maga a helyszín egy százéves hulladéklerakó-telepre épült. A tervezés során a szervezők kerékpáros szakemberekkel – többek közt az olimpiai bajnok Chris Hoyjal – konzultáltak annak érdekében, hogy a legjobb feltételeket biztosítsák a sportolók számára a Velodrome-ban.

A nézők két szinten foglalhatnak helyet: az alsó szint, amely körülveszi a pályát, 3500, míg a felső szint 2500 férőhelyes. A pálya szibériai cirbolyafenyőből készült.

Az olimpia után egy új hegyikerékpár-pályát és egy országútikerékpár-pályát alakítanak ki, majd átadják a helyieknek a VeloParkra átkeresztelt létesítményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik