Olimpiai helyszínek, London: North Greenwich Arena (O2 Arena)

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 16:48
Címkék
Létesítmény neve: North Greenwich ArenaSportágak: gumiasztal, kosárlabda, torna, kerekesszékes kosárlabdaÁtadás éve: 2007Befogadóképesség: 20 000 főÉpítkezés költsége: 1.15 milliárd font

 

A North Greenwich Arena (kereskedelmi és ismertebb nevén O2 Arena, de ezt az olimpia alatt nem használhatják) eredetileg a millenniumi ünnepségekre épült, majd átalakították sport- és szórakoztató arénává, amelyben üzletek mellett éttermek is megtalálhatók.

Az épület 2007 júliusában nyitott meg. A húszezres befogadóképességű aréna a második legnagyobb az Egyesült Királyságban a Manchester Arena után, egyben a világ „legnyüzsgőbb” koncertcsarnoka is.

Persze a sport ugyanúgy kiemelt szerepet kap, mint a zene: rendeztek már itt tornász-világbajnokságot, NHL-mérkőzéseket, profi ökölvívó címmeccseket, illetve évek óta az aréna ad helyet az ATP tenisz-világbajnokságnak is.

Az arénát 2012 tavaszán alakítják át olimpiai helyszínné, az ötkarikás játékok alatt a tornaversenyeket, a gumiasztal-viadalt, illetve a kosárlabda-helyosztókat és a paralimpia alatt a kerekesszékes kosárlabdatornát rendezik meg itt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik