T. J./K. T. I. 2021.05.25 22:08 Frissítve: 2021.05.25 23:08

Szerbia: 11-esek döntöttek, megvan a Crvena zvezda 25. kupaaranya

A bajnokság után a Szerb Kupa döntőjében sem tudta megállítani a Partizan a Crvena zvezdát: a finálét tizenegyesekkel a rekorder, immár 25-szörös kupaaranyérmes együttes nyerte meg. A Partizan magyar válogatott játékosát, Holender Filipet a 86. percben, gól nélküli állásnál cserélték le.

 

A Crvena zvezda nyerte meg a Szerb Kupát (Fotó: AFP, archív)

 

 

Egy érzelmekkel túlfűtött, paprikás hangulatú mérkőzésen sikerült a belgrádi Crvena zvezdának a bajnokság után és a Szerb Kupát is megnyernie: a piros-fehér együttes a Rajko Mitics Stadionban megrendezett döntőben 4–3-ra nyerte meg a tizenegyespárbajt ősi riválisa, a Partizan ellen. A Crvena zvezda így tizennégy év után gyűjtötte be egy idényben a Szuperliga és a Szerb Kupa megnyeréséért járó serleget.

A rendes játékidőben és a kétszer tizenöt perces hosszabbítás során sem született gól, és a tizenegyespárbajra már tetőfokára hágott a feszültség, s ennek az lett az eredménye, hogy Nikola Krsztovics (C. zvezda), miután magabiztosan értékesítette a tizenegyest 3–2-es Partizan vezetésnél, nem a klubtársaihoz ment, hanem az ellenfél kapusa felé vette az irányt, s rákiabált Vladimir Sztojkovicsra, aki azonnal lereagálta a dolgot, és a labdát a játékos arcába nyomta.

Krsztovicsnak kellett egy kis idő, hogy kapcsoljon, s utána eljátszotta a nagy halált. Ezután többen is részt vettek a lökdösődésben, amely végén Krsztovics és Sztojkovics is sárga lapot kapott, utóbbinak ez volt a második sárgája a meccsen, azonban mivel az új szabályok szerint a tizenegyespárbaj során nem számítanak a rendes játékidőben vagy a hosszabbítás alatt kapott lapok.

A botrányos jelenetek után gyorsan véget ért a finálé, ugyanis a C. zvezda kapusa előbb Jojics, majd Stulics lövését is hárította, s mivel Nikolics eredményes volt, így a Crvena zvezda nyerte meg a Szerb Kupát. A lefújást követően úgy tűnt, hogy újabb incidensre kerül sor, de végül a két klub vezetőinek sikerült ezt megakadályozni.

A végére még azért maradt egy kis botrány: a guineai Seydouba Guinéenne Soumah először nem akarta átvenni az ezüstérmet, aztán mégis elfogadta, majd azonnal a földhöz is vágta...

A Crvena zvezda 25-ödször nyert kupát, ezek közül 12 még a jugoszláv, kilenc a szerb-montenegrói érában jött össze. 2012 óta viszont ez a csapat első sikere a sorozatban.

A Partizan egymás után a második döntőjét bukta el tizenegyesekkel.

SZERB KUPA
DÖNTŐ

Crvena zvezda–Partizan 0–0 – 11-esekkel 4–3

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.

2021.05.15 17:29:50

Légiósok R. Gy.

A kiesés elől tyúklépésben menekülő Lokomotiva keveset mutatott, meleg lesz az utolsó forduló.

2021.05.07 13:39:36

Légiósok MTI/B. A. B., H. D.

Információink szerint a klub történelmének egyik legmagasabb fizetését kínálták a kapusnak.