nemzetisport.hu
2017.07.06 07:47 Frissítve: 2017.07.06 11:21

Légiósok: Sallói a következő bajnokin már kezdő lehet

A Portland ellen az első MLS-gólját megszerző Sallói Dániel a Sporting Kansas City következő, magyar idő szerint péntek hajnali bajnokiján akár a kezdőcsapatba is bekerülhet. A légiós türelmesen vár a lehetőségre, amely edzője szerint is közeleg.

„Tavaly nehezen viseltem el, hogy nem fértem be a csapatba, de most másképpen látom a dolgokat – mondta Sallói a Kansas City Starnak. – Türelmes vagyok, hiszek a mesternek, aki szerint hamarosan eljön az én időm.”

A magyar játékos a Portland ellen a 35. percben állt be Gerso Fernandes cseréjeként, és pontot érő gólt szerzett. A lap szerint a vállát még mindig fájlaló támadó helyére Sallói pályázik a legnagyobb eséllyel.

„Már jól érzem magam itt, ebben a ligában akarok játszani, Kansas Cityt a második otthonomnak érzem” – idézte a lap Sallóit, aki 2014-ben került a Kansas City akadémiájához, és több kölcsönszerződés után tért vissza, a jelek szerint hosszabb távra.

„Már többször beszéltem Dániellel arról, hogy nagyon szépen fejlődik, és ezen az úton kell maradnia – mondta Peter Vermes vezetőedző a magyar légiósról. – Minden játékos esetében van olyan terület, amelyen fejlődhet. Dániel esetében nem győzöm hangsúlyozni, hogy a tizenhatoshoz érve életveszélyes. Különös érzéke van a gólszerzéshez, de képes mérlegelni.”

„Néha kicsit önző, ám a legjobb pillanatokat választja ki arra, hogy így tegyen. A góljánál tökéletesen mozgott, mielőtt megkapta a labdát, klasszis megoldás volt, pazar befejezéssel” – fogalmazott Vermes, majd arra is kitért, mennyire meggyőző volt a magyar játékos edzésmunkája, amelynek köszönhetően megérdemelt lehetőséghez jutott.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.