nemzetisport.hu
2017.06.06 09:35 Frissítve: 2017.06.06 11:21

Légiósok: Sallai csalódott a Palermo miatt; ő lenne az „új Dybala”

Sallai Roland, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból (Serie A) a másodosztályba kieső Palermo magyar válogatott futballistája csalódott, hogy csapatával nem tudta kiharcolni a bennmaradást. A 20 éves játékos megnevezte a két legjobb futballistát, aki ellen játszott, valamint azt is ecsetelte, miben kell még fejlődnie.

 

Mint ismert, a Palermo mindössze 26 pontot szerzett a Serie A 2016–2017-es kiírásában, amivel a 19., utolsó előtti helyen végzett, és kiesett az olasz élvonalból.

Sallai Roland, a szicíliai együttes magyar válogatott támadója ennek kapcsán elmondta, rendkívül csalódott.

„Annak örülök, hogy az olaszban, a világ egyik legerősebb bajnokságában játszhattam, ugyanakkor csalódott is vagyok, és szeretnék elnézést kérni azért, mert a Palermóval nem tudtuk elkerülni a kiesést – idézi a 20 esztendős magyart a mediagol.it. – Mindent elkövettünk, hogy bennmaradjunk. Ami a szezonomat illeti, a csúcspont az Udinese elleni gólom volt – leírhatatlan érzések törtek elő belőlem, olyanok, amilyeneket korábban sosem tapasztaltam.”

„Hogy miben kell fejlődnöm? Mindössze húsz esztendős vagyok, úgyhogy még bőven van hová javulnom, ezzel tisztában vagyok. A játékom minden aspektusának javításán dolgozom, ez érvényes a Palermo és a válogatott edzéseire egyaránt. Azért, hogy meggyőzzem a trénert és többet lehessek a pályán, mindig igyekszem száz százalékot adni magamból. A futballban fontos a bizalom, és mint mindenki más, én is minél többet szeretnék játszani, tisztában vagyok vele, hogy a pályán jobbnak kell lenni.”

Sallait arról is kérdezték, szerinte ki a legjobb, aki ellen játszhatott a szezonban.

„Hogy melyik futballista volt a legjobb? A Serie A-ban rengeteg nagyszerű játékossal van szerencséd szembenézni, és tanulhatsz tőlük. Ha nevet kellene mondanom, akkor a nemrégiben visszavonuló Francesco Tottié lenne az, ő egy igazi legenda. Másodikként Paulo Dybalát említeném a Juventusból, aki a Palermo mezében vált híressé. Én az ő nyomdokain szeretnék járni.”

„Ami Olaszországot illeti, remekül érzem magam. A tenger közelében élek, ha pedig akad egy kis szabadidőm, a barátnőmmel bejárok a belvárosba kikapcsolódni. A város barátságos, rengeteg az étterem, nagyszerűen érzem magam. Ami a válogatottat illeti, igyekszem bizonyítani, hogy ott a helyem Bernd Storck csapatában. Nagy megtiszteltetés, hogy a saját hazámat képviselhetem.”

Olasz lapok szerint egyébként „elkerülhetetlen” Sallai Roland távozása a Serie B-be kieső Palermótól.

 

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.

2023.08.14 21:34:44

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Légiósaink reménybeli sikere a többiek számára is kaput nyithat, egy jó szellemű futballista véleményére ugyanis odafigyelnek az értelmes klubvezetők. Felelősségük tehát dupla, de elég, ha megbecsülik magukat, a többi, mondhatni, egy futballkultúra nagyköveti munkájának bónuszaként következhet.