Légiósok: Nem tudom elengedni a fülem mellett – Holman a sértő bekiabálásokról

CSILLAG PÉTER (Pozsony)CSILLAG PÉTER (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2019.12.09. 09:01
null
Holman Dávid (jobbra) óriási mezőnymunkát végzett a DAC ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
„Nem tudom elengedni a fülem mellett” – mondta a Slovan-tábor magyarokat sértő bekiabálásairól Holman Dávid, a pozsonyiak játékosa, a DAC ellen megnyert rangadó egyik legjobbja.

 

Holman Dávid, a pozsonyi szlovák klub magyar középpályása kulcsszereplője volt a szombati Slovan Bratislava–DAC (2–0) mérkőzésnek. Kiválóan irányította csapatát, s szöglet- és szabadrúgásai rendre veszélyt jelentettek, ráadásul a második gól előtt tökéletes ütemben ugratta ki a gólszerző Andraz Sporart. Noha elismerő véleményünkkel nem voltunk egyedül a Téglamezei Stadionban (egyebek mellett a DAC online tudósítója is az ellenfél húzóemberének játékát emelte ki), a futballista meglepően önkritikusan nyilatkozott teljesítményéről.

VIDA KRISTOPHER, A DAC KÖZÉPPÁLYÁSA
„Az első fél óra a miénk volt, a Slovan azonban szinte a legelső helyzetéből gólt szerzett. Ha a tizenegyest berúgjuk, máshogy alakul a mérkőzés. A sérültjeink nélkül sajnos ez most kevés volt, mégsem kell szomorkodunk, jó őszt zártunk. Holman Dávidot megpróbáltuk megfogni, de nagyon jól játszott, sokat hozzátett ahhoz, hogy nyerjen a Slovan.”

„Az igazat megvallva úgy éreztem, az utóbbi időben ez volt talán az egyik leggyengébb meccsem – mondta a mérkőzés után. – Akadtak hibáim, főként az első félidőben. Nem voltam tökéletes állapotban, hőemelkedéssel küzdöttem pénteken és a szombati meccs előtt is, kijött rajtam az ősz fáradtsága.”

Miközben a Slovan-játékos lapunknak értékelt, odalépett hozzá Vida Kristopher, megölelte vetélytársát, és boldog karácsonyt kívánt neki. Az ünnepek fényét emeli, hogy a dunaszerdahelyiek ellen aratott győzelemnek köszönhetően a Slovan tízpontos előnnyel telelhet. Noha a DAC-cal szemben kialakított tetemes pontkülönbségnek örül a magyar légiós is, hangsúlyozta, a nagy összegzéssel és a jól megérdemelt pihenéssel még várni kell, csütörtökön ugyanis a Sporting Braga elleni Európa-liga-mérkőzés vár még rájuk.

Ellentmondásos a pozsonyiak magyarjának helyzete, mert miközben játékával a Slovan előmenetelét szolgálja, rendszeresen el kell tűrnie a szlovák klub lelátójáról hallható magyarellenes bekiabálásokat, különösen akkor, ha a magyar identitását külsőségekben is hirdető DAC az ellenfél.

„Fontos rangadó a DAC elleni, a szlovák bajnokság két legjobb csapatának presztízsmérkőzése, mégsem készülök máshogy erre a meccsre, mint bármelyik másikra – beszélt a szombati ütközet keretéről a 26 éves támadó középpályás, mielőtt válaszolt a Slovan-tábor sértéseit illető felvetésünkre. – Már tudok annyira szlovákul, hogy hallom és megértem ezeket a szavakat. Sajnos azt kell mondanom, ha a néző megveszi a jegyet, azt kiabál, amit szeretne. Magyarként persze én sem tudom elengedni a fülem mellett a megjegyzéseket, bár próbálom őket kizárni. Be kell látni, ez ellen én nem tudok tenni. Engem a klubon belül tisztelnek, megbecsülnek, úgy érzem, a szurkolók is.”

Pozsonyi beszélgetésünk zárásaként szóba hozzuk a magyar válogatottat, amely márciusban Európa-bajnoki pótselejtezőt játszik Bulgáriával azért, hogy az izlandi–román találkozó nyertese ellen harcolhasson a kijutásért. Az esemény jelentőségével Holman is tisztában van: „Az egész ország készül rá, mi, játékosok is, az utóbbi idők egyik legfontosabb meccse közeledik.”

FORTUNA LIGA – EMLÉKEZTETŐ
Slovan–DAC 2–0 (1–0)
Pozsony, 8593 néző
Gólszerző: Rabiu (34.), Sporar (53.)
(Slovan: HOLMAN DÁVID gólpasszt adott, a 86. percben lecserélték. DAC: VIDA KRISTOPHER és VIDA MÁTÉ is végig játszott, előbbi sárga lapot kapott, KALMÁR ZSOLT sérült)

Az élcsoport 18 forduló után: 1. Slovan 45 pont, 2. Zilina 35 (29–15), 3. DAC 35 (29–22)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik