D. S. B.
2022.08.29 21:04 Frissítve: 2022.08.29 21:12

Légiósok: Langék Onódi új csapatától, Szalaiék pedig a Konyasportól kaptak ki

Vereséggel kezdte a ciprusi labdarúgó-bajnokság új idényét a Lang Ádámot végig a soraiban tudó Omonia Nicosia, amely egy korai góllal kapott ki Onódi Ákos új csapatától, a mérkőzést kettős emberelőnyben befejező Akritasztól, míg Gyurcsó Ádám és az AEK Larnaca gól nélküli döntetlennel indította az új évadot. Szalai Attiláék elveszítették veretlenségüket a török élvonalban, a Fenerbahce ugyanis kikapott idegenben a Konyasportól.

Szalai Attiláék először szenvedtek vereséget az új idényben (Fotó: AFP)

 

A napokban 21. születésnapját ünneplő Onódi Ákos a Lang Ádámot is soraiban tudó Omonia Nicosia ellen először került a meccskeretbe új csapatában, a ciprusi Akritaszban, miután távozott az Aston Villa U21-es együttesétől. Amíg a válogatott védő kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, addig a korosztályos válogatott kapus a kispadról nézte végig, ahogy csapata korai góllal 1–0-ra legyőzi Langékat, akik a hajrában emberhátrányba is kerültek, és nem tudtak egyenlíteni.

A játéknap másik mérkőzésén Gyurcsó Ádám is kezdőként kapott lehetőséget az AEK Larnacában a Doxa elleni hazai találkozón, amely gól nélküli döntetlennel zárult. A magyar válogatott szélső végig a pályán volt.

CIPRUS
1. DIVISION, 1. FORDULÓ

Akritasz–Omonia Nicosia 1–0
Omonia Nicosia: Lang Ádám végigjátszotta a mérkőzést; Akritasz: Onódi Ákos nem lépett pályára.
AEK Larnaca–Doxa 0–0
AEK Larnaca: Gyurcsó Ádám végigjátszotta a mérkőzést.

Szalai Attila a Konyaspor elleni mérkőzésen is kezdőként lépett pályára a Fenerbahce színeiben a török bajnokság 4. fordulójában. A magyar válogatott védő csapata az első játékrész derekán emberhátrányba került az ecuadori válogatott Enner Valencia kiállítása miatt. Azonban a fordulás után nem sokkal a házigazda Konyaspor is megfogyatkozott, amikor Adil Demirbag kapta meg második sárga lapját az 54. percben. A vendéglátó ugyan emberelőnyét nem tudta kihasználni, de egyenlő létszámban a hajrában Muhammet Demir góljával eldöntötte a három pont sorsát, s a Fener elszenvedte első vereségét az új évadban.

TÖRÖKORSZÁG
SÜPER LIG, 4. FORDULÓ

Konyaspor–Fenerbahce 1–0
Fenerbahce: Szalai Attila végig a pályán volt.

2023.09.28 21:59:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az angolok és a nagyvilág csak most kezdi felfedezni, hogy miket tud ez a fiú.

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.