Légiósok: Kleinheisler váratlan feladatot kapott – egyből igent mondott

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 11:44
null
Kleinheisler jó formában várja a Hajduk elleni rangadót (Fotó: Tumbász Hédi)
Az edzőváltás után csapatkapitányként vezette győzelemre a horvát élvonalban szereplő eszékieket Kleinheisler László, aki vasárnap Gyurcsó Ádám együttese ellen lép pályára.

 

Majd' hétszáz kilométer, kilenc óra buszozás. Ez a kicsit sem irigylésre méltó program vár szombaton az NK Osijek labdarúgóira, akik vasárnap a Gyurcsó Ádámot soraiban tudó Hajduk Split vendégeként lépnek pályára. Bár az eszékiek korábban repülővel utaztak a tengerparti városba, ezúttal a buszra szavaztak – nem költséghatékonyság, hanem a babona miatt.

„A klubnál mesélték, hogy amikor legutóbb repültek, öt-nullára kikaptak a Hajduktól, ezért most a buszút mellett döntöttek, hátha nagyobb szerencsénk lesz – mondta lapunknak Kleinheisler László, az NK Osijek 24-szeres válogatott középpályása. A járművünk aljában kialakítottak egy részt, ahol két játékos kényelmesen elfekhet, de a kilenc óra az kilenc óra. Miután megérkezünk Splitbe, edzünk egyet, majd másnap következik a bajnoki. Mivel csak három ponttal előzzük meg a riválist, fontos lenne a győzelem, és akkor talán a hazafelé út sem tűnne annyira hosszúnak. Gyurcsó Ádámmal még nem beszéltem a héten, de a lefújás után biztosan váltunk néhány szót.”

A 24 esztendős középpályás pozitív élményekkel várhatja a meccset, a hétközi fordulóban az Inter Zapresic ellen gólpasszal vette ki részét csapata 3–1-es győzelméből, ráadásul a csapatkapitányi karszalag is az ő karján feszült. Az első számú kapitánynak számító Mile Skoric eltiltását töltötte, a helyettes nem került a kezdőbe, így az Osijeket a március végi edzőváltás után átvevő Dino Skender odalépett a magyar labdarúgóhoz…

„…és megkérdezte, készen állok-e arra, hogy csapatkapitány legyek – folytatta a középpályás. Nem sokat gondolkoztam, egyből igennel feleltem. Legutóbb talán az utánpótlás-válogatottban kaptam meg ezt a tisztséget, el sem tudom mondani, mennyire jólesett. A pályán mindig száz százalékot adok, de most a meccs előtt is tüzeltem a többieket, beszédet tartottam az öltözőben, és persze a lelkemnek is jót tett a döntés. A télen kerültem Eszékre, és jó érzés, hogy a második csapat éléről érkezett Dino Skender is látja, hogy mindent beleadok, és elégedett velem. Gyakran beszélünk, az edzések és a meccsek után is egyeztetünk, örülök, hogy bízik bennem.”

Az új vezetőedző szerdán védekező középpályásként számított a játékosra, majd a hajrában a bal szélre állította – innen adott gólpasszt csapattársának a harmadik eszéki gól előtt. Amióta március 10-én, a Lokomotiva Zagreb elleni bajnokin visszatért combsérüléséből, együttese valamennyi bajnokiját végigjátszotta, a Szlovákia elleni 2–0-ra elveszített Eb-selejtezőn is lehetőséget kapott, ám a horvátok legyőzését a lelátóról kellett figyelnie.

„Egyre jobb erőben és formában vagyok, bízom benne, hogy hamarosan teljesen utolérem magam. Szeretném minél előbb megszerezni az első eszéki gólomat, talán akkor szabadulnék fel igazán. A válogatott szünet után éreztem, teljesen meggyógyult a lábam, sajnos korábban hiába próbáltam kizárni a sérülésemet, a combom rendre jelzett, hogy nincs minden rendben. A Szlovákia elleni mérkőzés után is fájt, ezért maradtam ki a keretből néhány nappal később. Sajnálom, hogy a nagyszombati mérkőzés nem a várakozásnak megfelelően alakult. Nagyon akartuk a győzelmet, de valamiért nem sikerült. A horvátok elleni győzelmet viszont a lelátóról is jó volt átélni, persze sajnáltam, hogy nem lehetek a pályán a társaimmal. Ám bízom benne, júniusra minden rendben lesz, és az Azerbajdzsán, valamint a Wales elleni találkozón a maximumot adhatom a válogatottnak.”

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
28. FORDULÓ

19.00: Hajduk Split–NK Osijek
Hajduk: Gyurcsó Ádám;
Osijek: Kleinheisler László

Az élcsoport 27 forduló után: 1. Dinamo Zagreb 70 pont, 2. Rijeka 53, 3. Osijek 46

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik