DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely) 2020.10.21 14:49 Frissítve: 2020.10.21 15:45

Fortuna Liga: nézők előtt játszhatják a DAC–Slovan rangadót

Az eddigi hírekkel ellentétben mégis szurkolók előtt fogadhatja a Dunaszerdahely a Slovan Bratislavát a Fortuna Ligában. Az őszi idény rangadója vasárnap lesz. Mint a DAC honlapján megjelent közlemény írja, a dunaszerdahelyi klub azt szeretné, hogy a szurkolók is ott lehessenek a lelátón, ezért élni kívánnak a szlovákiai közegészségügyi hivatal egyik új szabályával.

A DAC minden követ megmozgat, hogy legyenek nézők a Slovan elleni meccsén (Fotó: Dömötör Csaba)

A szabály értelmében azok a drukkerek, akiknek friss negatív koronavírustesztjük van, beléphetnek a stadionba. A helyi közegészségügyi hivatal október 14-én kiadott, a koronavírus terjedését megelőző intézkedéscsomagja értelmében a tömegrendezvények általános tiltása alól kivételt képeznek Szlovákiában azok az események, amelyeken minden résztvevő legfeljebb 12 órás PCR-teszttel és eredménnyel rendelkezik.

A klub döntése alapján a vasárnapi mérkőzés előtt a 2020–2021-es idényre érvényes bérlettel rendelkező szurkolóknak díjmentesen biztosítják a teszt elvégzésének lehetőségét. Ezek a meccs napján, október 25-én a Mol Aréna mellett kijelölt helyszíneken zajlik majd.

Mint írják, ezzel a kezdeményezéssel szeretnék megköszönni a szurkolóknak, hogy továbbra is a klub mellett állnak, és ezekben a nehéz időkben is kitartanak a csapat mellett.

A Dunaszerdahelynek 3500 bérletese van – ideális esetben tehát ennyien lehetnének ott a lelátókon, ám jelenleg „csak” ezer teszt áll a DAC rendelkezésére. A közlemény szerint azon dolgoznak, hogy a hétvégi mérkőzésig még tovább tudják növelni a tesztkapacitást.

2020.11.21 16:18:24

Légiósok K. T. I.

Divkovic második félidőben eleresztett átlövése döntött a dunaszerdahelyiek javára.

2020.11.20 23:29:44

Légiósok BABJÁK BENCE

„Bizonyára a tehetségnek is van némi szerepe ebben, ám elsősorban az elvégzett munkának köszönhetem, hogy eljutottam idáig.”

2020.11.20 23:27:59

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán megtanítottak a játék elsajátítható elemeire, hanem – nevelték is.