Feröer: „A munka mellett el tudok menni az edzésekre és a válogatott felkészülésre”

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.07.25. 13:50
A ZTE Fieszta keretében szombaton egyértelműen az olasz bajnok AC Milan vendégszereplése volt a fő attrakció, de sok zalaegerszegi szurkolónak a 2002-es bajnokcsapat köszöntése is megdobogtatta a szívét. Az „öregfiúk” között ott volt Turi Géza is, aki már jó ideje Feröeren él: jelenleg a Klaksvík kapusedzője, de 48 évesen harmadik számú kapusként olykor a kispadra is leül. Emellett dolgozik a Feröeri Labdarúgó-szövetségben is kapusedzőként. Két Európa-konferencialiga-selejtező között 15 év után látogatott el újra Zalaegerszegre, az NSO Tv beszélgetett is vele.

Turi Géza nagyon jól érezte magát ismét a ZTE Aréna gyepén.

„Körülbelül tizenöt évvel ezelőtt voltam itt legutóbb, amikor Tatabányán játszottam, és vendégként itt szerepeltünk. Szerdán játsszuk a visszavágót az Európa-konferencialiga selejtezőjében, de előre egyeztettem a vezetőedzőnkkel, és elengedett erre a napra.”

Bizony, hiszen bár kapusedzőként dolgozik a feröeri Klaksvíknál, 48 évesen harmadik számú kapusként ült a kispadon az odavágón. Videónkban erről is beszél, ahogy arról a kuriózumról is, hogy fia, Turi Géza Dávid vele egy időben a szintén feröeri Vikingur csapatával a DAC ellen szerepelt – szintén az Ekl-selejtezőben.

Turi Géza egyébként civilben Feröeren a helyi önkormányzat vízbiztosa, miközben, aki ott a futballal foglalkozik, mindenki ismeri a nevét – volt tehát miről mesélnie az NSO Tv-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik