I. SZ. 2020.02.26 16:47 Frissítve: 2020.02.28 12:37

DAC: Németh Krisztián Dunaszerdahelyen folytatja – hivatalos

Igaznak bizonyultak lapunk értesülései, a szlovák labdarúgó-élvonalban szereplő DAC bejelentette, hogy szerződtette Németh Krisztiánt. A szabadon igazolható magyar válogatott támadó másfél évre szóló szerződést írt alá a dunaszerdahelyi klubnál.

 

Németh Krisztián Dunaszerdahelyen folytatja (Fotó: dac1904.sk/hu)

 

A 31 éves támadó legutóbb az MLS-ben szereplő Sporting Kansas Cityt erősítette – minden sorozatot figyelembe véve 12 gólig jutott –, most szabadon igazolhatóként, másfél évre írt alá a DAC-nál. Németh a 18-as számú mezt fogja viselni a csapatnál.

A 37-szeres válogatott támadó az MTK-ban kezdte a karrierjét, majd volt a Liverpool, a Blackpool, az AEK Athén, az Olympiakosz, az RKC Waalwijk, a Roda, az al-Garafa és a New England Revolution játékosa is.

„Több mint tíz éve második otthonomként tekintek Dunaszerdahelyre, mondhatni tehát, hogy szinte hazatértem. Az évek során végig követtem a csapat szereplését, és jól látszik, milyen fejlődésen ment át a klub Világi Oszkár irányítása alatt. Titokban mindig is vágytam arra, hogy a fanatikus dunaszerdahelyi szurkolótábor előtt játszhassak, illetve hogy olyan helyzet adódjon, amikor ide tudok igazolni. Ez most összejött, így nagyon boldog vagyok” – mondta a klubhonlapnak a szerződése aláírása után Németh Krisztián, aki a Dunaszerdahelyről származó menyasszonyának köszönhetően korábban már sokszor megfordult a városban.

„Krisztián a nemzeti és nemzetközi pályafutásával építette fel a hírnevét. Már hosszabb ideje kapcsolatban voltunk vele, és most végre eljött a megfelelő idő, hiszen az otthonához közel akarja megmutatni a képességeit. Némónak sikeres munkát kívánunk a DAC-nál, biztosak vagyunk abban, hogy közös erővel képesek leszünk elérni a céljainkat” – fogalmazott a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Németh Krisztián a DAC-ban Kalmár Zsolt, Schäfer András és Vida Máté csapattársa lesz – és ott van még a válogatott meghívóban reménykedő, szerb-magyar kettős állampolgár Dusan Lalatovics is. Vida Kristopher is a klub alkalmazásában állt, ő éppen szerdán szerződött át a DAC-tól a lengyel Piast Gliwicéhez.

2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.