Légiósok: a magyar tehetség öt év után távozik Salzburgból

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.05. 12:40
null
Major Sámuel (középen) már új csapata, az Admira Wacker mezével
A korosztályos magyar válogatott Major Sámuel tavaly két évvel meghosszabbította a szerződését a Red Bull Salzburggal, melynek az osztrák másodosztályban szereplő „fiókcsapatában”, a Lieferingben játszott ebben az idényben, de miután ajánlatot kapott az élvonalbeli Admira Wackertől, úgy érezte, eljött a váltás ideje, és öt év után búcsút intett Salzburgnak. Új klubjával két és fél éves szerződést kötött.

 

A 20. életévét vasárnap betöltő Major Sámuel az őszi idényben 13 meccsen szerepelt az osztrák másodosztályú Lieferingben, decemberben pedig az UEFA Ifjúsági Ligában, a Salzburg színeiben gólt is szerzett a Sevilla ellen, de már nem sokkal a meccs után az NSO Tv-nek adott interjúban utalt arra, hogy hamarosan távozhat a klubtól. Szerdán pedig két és fél éves szerződést kötött az első osztályú Admira Wackerrel.

„Kicsit fájó szívvel búcsúzok Salzburgtól, hiszen egy gyönyörű, élhető várost hagytam ott. Mindig jó szívvel fogok visszagondolni az ott eltöltött öt évre – nyilatkozta a váltás kapcsán a Nemzeti Sportnak Major Sámuel, aki 2017-ben, a DVSC utánpótlásából került Salzburgba. – Olyan alapokat kaptam ott, amelyre a jövőben bátran építhetek! A klub, a játékosállomány, az edzések minősége, az edzők szaktudása és a sok torna, amelyen részt vehettem, mind hozzáadtak a fejlődésemhez. Az akadémiai évek során közel száz nemzetközi meccset játszhattam, a bajnoki mérkőzéseken kívül. Ez korosztályos szinten nagy rutint, tapasztalatot jelent. Elsajátítottam a Red Bull taktikáját és azt a dinamikus, jó értelemben véve agresszív futballt, amire szükségem lesz a pályafutásom során. Ezek mellett fizikailag sokat erősödtem, hiszen a Red Bull kifejezetten az erőlétre alapoz. A meccsek jelentős részét a második félidőben nyertük meg, ami az állóképességünknek volt köszönhető.”

Major, aki 2020-ban került át az akadémiai csapatból a Liefering keretébe, és azóta 35 meccsen szerepelt az osztrák másodosztályban (többnyire védőként szerepelve két gólt és két gólpasszt jegyzett) azt is kifejtette, mi döntött most a váltás mellett.

„Szerettem volna feljebb lépni egy osztályt. Sajnos a Salzburgnál nem sikerült odakerülnöm az első csapathoz. Hiába tettem meg mindent az edzéseken és a meccseken is, a Red Bullnál túlkínálat és sorban állás van a pozíciókért, a világ minden részéről vásárolt, nagyon jó játékosok versengenek egymással, és bár még másfél évig szóló szerződésem volt, nem akartam tovább várni. Ha most sikerül bizonyítanom az első osztályban, nagyon sok új lehetőség nyílhat előttem a folytatásban. Kemény harc folyik itt is a kezdőcsapatba kerülésért, de nagyon motivált vagyok. Egy éven belül stabil kezdővé szeretnék válni.”

Major elmondta, annak ellenére, hogy jelenleg csak a 11. helyen áll az Admira a 12 csapatos mezőnyben, nem tart a kieséstől (az osztrák Bundesligából egy csapat esik ki az idény végén), elég erősnek tartja új csapatát ahhoz, hogy a következő idényben is az élvonalban szerepeljen. Saját szerepéről is kérdeztük, ugyanis Magyarországon és a korosztályos válogatottakban inkább belső középpályást, a Lieferingben viszont többnyire jobbhátvédet játszott, és jó eséllyel kezdetben az Admiránál is inkább a védelemben juthat szóhoz.

„A védekezésen felül a támadásban is szeretném kivenni a részem. Én támadó szellemű játékos vagyok! Ezt várják leginkább tőlem az Admiránál is. Kreatív, a támadásokat segítő játékkal, gólpasszokkal, gólokkal szeretném kivenni a részem a csapat teljesítményéből. Idővel szeretnék visszakerülni a középpályára, de ha most a védelemben tudom megmutatni magam,akkor itt fogom. Felelősséget kell vállalnom a pályán és bátran játszani, de nem szabad, hogy ez nyomást jelentsen mert csak felszabadultan lehet élvezni a labdarúgást! Talán ez a legfőbb célom” – szögezte le Major, aki a téli felkészülést már új csapatánál kezdi az Ausztriában februárban folytatódó tavaszi szezon előtt.

Edzője a korábbi 103-szoros osztrák válogatott, játékosként a Bayern Münchennel 1996-ban UEFA-kupát nyert Andreas Herzog lesz. Az Admira a hivatalos honlapján is bejelentette Major szerződtetését, Marcel Ketelaer sportigazgató elmondta, nagy tehetségnek tartják, és szerződtetésével szeretnék növelni a versenyhelyzetet a csapatba kerülésért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik