Légiósok: a válogatott védőnek skót, kazah és izraeli ajánlata is volt

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 10:20
null
Lang Ádám szerződtetését szerdán jelentette be a CFR
Mint szerdán beszámoltunk róla, a 22-szeres válogatott Lang Ádám a román bajnok CFR-hez szerződött Kolozsvárra – a védő a Nemzeti Sportnak beszélt a klubváltás körülményeiről.

 

– A tavaszt kölcsönben a francia második vonalban a bentmaradásért küzdő Nancynál töltötte, de szerződése még egy évig az első ligás Dijonhoz kötötte. Egyértelmű volt, ha lesz rá lehetősége, eligazol?
– Az előző idény vége felé a Dijon elöljárói már jelezték, a jövőt illetően nem vagyok képben a vezetőedzőnél, így felkészültem rá, hogy jó eséllyel csapatot váltok. A CFR-rel úgy két és fél hete kezdődtek meg a tárgyalások, megegyeztünk, és mert a két klub is közös nevezőre jutott, nem volt akadálya az átigazolásomnak.

– A kolozsvári bajnokcsapat ajánlatát fogadta el. Volt más választási lehetősége?
– Izraelből és Kazahsztánból is keretek, a László Csaba által irányított Dundee United pedig minden követ megmozgatott, hogy hozzá igazoljak, mi több, közel is álltam, hogy aláírjak.

– A kétezertizenhatos Európa- bajnokság után állt légiósnak: mit gondol, jobb futballista lett a Franciaországban töltött két év alatt?
– Sokat adott tapasztalatban ez az időszak, ráadásul emberileg is érettebb lettem. Ugyanakkor örülök az új lehetőségnek, tiszta lappal indulok, lesz lehetőségem megmutatni, mi van bennem. A CFR-nél a tárgyalások alatt végig éreztették velem, szükségük van rám, azon leszek, hogy a játékommal bizonyítsam, jól döntöttek. Tavaly októberben, a Svájc elleni, öt kettőre elveszített vb-selejtezőn lépett legutóbb pályára a válogatottban. Ha rendszeresen játszik a román bajnokcsapatban, nyilván a nemzeti csapatban is újra számításba vehetik. Most minden idegszálammal a klubomra koncentrálok, de azt gondolom, ha rendszeresen pályán leszek, játszhatok, az magával hozhatja a válogatottbeli meghívót.

– Már edzett az új csapatával?
– Július tizenkettedikéig Lengyelországban vagyunk edzőtáborban, és igen, kedden már a kolozsváriakkal gyakoroltam. Július tizennegyedikén a Szuperkupáért játszunk Romániában, és mert számomra csak hétfőn kezdődött a felkészülés, azon leszek, hogy minél előbb „felépítsem” magam.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik