Dzsudzsák egy félidőt játszott bemutatkozásképp

Vágólapra másolva!
2011.07.07. 20:29
null
Dzsudzsák Balázs (középen) jó felfutásokkal vétette észre magát (Fotó: Török Attila)
Dzsudzsák Balázs kezdett, és végigjátszotta az első félidőt új csapata, az orosz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Anzsi Mahacskala csütörtök esti ausztriai felkészülési mérkőzésén.

 

Az orosz csapat háza tájáról kiszivárgó hírek szerint Dzsudzsák Balázs Ausztriába elzarándokoló rajongói harmincpercnyi játékot remélhettek a magyar szélsőtől a horvát NK Zadar ellen – ezzel szemben egy teljes félidőt kaptak.

A magyar játékoson nem látszott, hogy eddig csupán edzésen – és csupán két napon át – dolgozott együtt új társaival. Mozgékony volt, rendre mutatta magát, sokat találkozott a labdával – ezzel együtt gól, gólpassz nem került a neve mellé.

Dzsudzsák kedvenc helyén, a támadások szervezésével foglalkozó középpályássor bal oldalán kapott helyet, és nemcsak akciókból küldözgette a kapu elé a labdát, hanem szögletekből is. A játékrész derekán az egyik sarokrúgásánál Jan Holenda csúsztatott kapura, a horvát védelem felszabadított.

Nem sokkal korábban a magyar szélső akár megszerezhette volna a vezetést, egy horvát labdaeladást követően egyedül vezethette a labdát a kapura, ám éles szögből lövés helyett inkább átadást választott – átadása nem volt pontos, a védelem megoldotta a feladványt.

Dzsudzsák – hét további csapattársával egyetemben – a második félidő kezdésekor már nem volt a pályán. Gól ebben a szakaszban sem született, a támadások befejezésének tökéletesítése a következő, július 10-i mérkőzésre maradt, amelyen egy osztrák helyi csapat lesz az ellenfél.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ANZSI MAHACSKALA (orosz)–NK ZADAR (horvát) 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik