Puskás Akadémia: Bognár György lesz a szakmai igazgató

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.17. 15:28
null
Bognár György a Puskás Akadémia FC sikereiért dolgozik a továbbiakban (Fotó: NS-archív)
A Nemzeti Sport információja szerint Bognár György távozik Csákvárról, és a labdarúgó NB I-ből kieső Puskás Akadémia FC szakmai igazgatója lesz a következő szezonban. A hírt kedd délután a hivatalos honlapján erősítette meg a klub.

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy Bognár György a következő szezonra szóló megállapodást írt alá a felcsúti klubbal, amelynek a 2016–2017-es idényben – immár légiósok nélkül – a feljutás lesz a célja. A kinevezést később a puskasakademia.hu is bejelentette.

Mint ismert, a PAFC a 11. helyen végzett az NB I-ben, így kiesett az élvonalból. Az együttest Robert Jarni irányította a 30. fordulóig, az utolsó három mérkőzésen Szíjjártó István ült a kispadon, aki marad a csapat vezetőedzője.

Bognár György 2012 óta dolgozott Csákváron, előbb vezetőedzőként, majd szakmai igazgatóként. Új klubjánál is utóbbi pozícióban dolgozik majd, „angol stílusban”, azaz ő hozza meg a döntéseket az átigazolásokról is.

„Számomra is kihívást jelent a feladat, így örömmel vállaltam a felkérést. Vissza kell jutni a csapattal az élvonalba – mondta Bognár György a puskasakademia.hu-nak. – A feltételek adottak Felcsúton ahhoz, hogy ezt a feladatot abszolváljuk, a keret néhány fiatal magyar játékossal kiegészítve és egy kevés kozmetikázással alkalmas a feljutásra. A Csákvárral még három mérkőzésünk hátravan a szezonból, értelemszerűen korrektül és tisztességesen befejezem a munkámat ott, mielőtt Felcsútra teszem át a székhelyemet.”

„Mivel a felelősség az enyém lesz, ezért én határozom meg a jövőben a szakmai munkát. Ebbe beletartozik a játékosigazolás, a napi munka és a meccsek is. Mondanom sem kell, nem lesz könnyű a feladatunk, hiszen négy-öt csapat is arra pályázik, hogy visszajusson az NB I-be, de ismétlem magam, a Puskás Akadémiának olyan szakmai háttere és játékosállománya van, amellyel reális célnak tartom a feljutást az első évben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik