F. B. 2021.11.25 22:51 Frissítve: 2021.11.26 00:19

NB III: Csiszár Ákos távozik; új tulajdonost keresnek Sopronban

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjában szereplő SC Sopron elnöke, Csiszár Ákos és a felnőttcsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Holpár Péter belátta, hogy a harmadosztályú együttes működtetéséhez új, tőkeerős tulajdonos szükségeltetik; emiatt sok céget megkerestek, szálljanak be a soproni futballba, de ez egyelőre nem hozott eredményt. Csiszár eközben bejelentette, hogy december 15-ével távozik, ám az új tulajdonos érkezéséig, illetve a bajnokság befejezéséig marad – számolt be erről a kisalfold.hu.

 

Csiszár Ákos december 15-ével átadja a helyét a soproni felnőtt futballban (Fotó: Szalay Károly/Kisalföld)


Hosszú évek óta az SC Sopron elnökeként dolgozik a 2001-ben labdarúgóként a Ferencvárossal NB I-es bajnoki címet szerző Csiszár Ákos, aki elhatározta, hogy szülővárosában újjáépíti a futballt. Az SC Sopron sokáig csak utánpótlás-neveléssel foglalkozott, azonban a Soproni VSE-GYSEV ellehetetlenülése után felnőtt csapatot is indított – gazdasági társaság alapításával, amelynek a tulajdonosa az SC Sopron lett –, amely kisvártatva megnyerte a megyei I. osztályt, azóta pedig az NB III-ban szerepel. A közelmúltban azonban egyre inkább körvonalazódott, hogy befektető hiányában a vállalkozás hosszú távon nem tud működni, a felnőtt csapat működtetéséhez új, tőkeerős tulajdonos kellene.

Az utánpótlásból nem kívánok kiszállni, mert fáradságos munkával építettem újjá az egyesületet, a gazdasági társaságból viszont – ami az NB III-as felnőtt csapatot működteti – december 15-vel távozom, azonban egy új tulajdonos érkezéséig, illetve a bajnokság befejezéséig maradok – fejtegette a megyei portálon Csiszár Ákos. – Az elmúlt évek bizonyították, hogy a felnőtt futballhoz új, tőkeerős tulajdonos kellene Sopronban. A fiataljaink becsülettel játszanak ugyan, de a piac kihívásainak a klub nem tud eleget tenni, a költségvetésünk ugyanis a legalacsonyabb az NB III-ban. A bajnokság végéig a feltételek biztosítottak, de szükséges lenne a tulajdonosváltás. Nem pénzt kérek, segítségért kiáltok, csak azért, hogy a futballklub működése normális kerékvágásban maradjon. Tiszta a pénzügyi helyzetünk, tartozásunk nincs, az ígéretünket napra pontosan betartjuk. Több pénzt az utánpótlás-egyesületből nem tudunk kivenni és nem is akarunk, mert veszélybe sodornánk mindent. Nagyon sok céget megkerestünk, hogy szálljon be a profi futballba, de ez nem hozott eredményt. Dolgoztunk tovább egy „igen” szóért, az egyik helyen már majdnem célba értünk, amikor a cég váratlanul visszalépett. Ezen a ponton elfogyott minden elképzelésem és rá kellett döbbennem, hogy ez már önerőből nem megy.”

Csiszár Ákos 2018 februárjában rosszul lett a soproni közgyűlésben, újra kellett éleszteni és ekkor szívinfarktus gyanújával kórházba is szállították. A sportvezető felépült, azóta jól van, de mostani döntésében az egészségének megőrzése is közrejátszott.

Csiszár egyébként korábban az NB II-ben is szereplő Soproni VSE-GYSEV ügyvezetőjeként is dolgozott, de arról a tisztségéről már 2014 júniusában lemondott.

A szeptember 9. óta Mátyus János által irányított SC Sopron 18 ponttal a 16. helyen áll az NB III Nyugati csoportjában. A csapat az előző négy bajnokiján kikapott, így csak egy ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Nagykanizsát.

2021.11.29 15:16:52

Labdarúgó NB II PÓR KÁROLY

Csilus Tamás góljával győztek a szombathelyiek, ezzel a 3. helyre léptek előre a tabellán.

2021.11.27 22:54:52

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Hétgólos meccsen verte a Csákvár a Soroksárt • A Kécske Szolnokon szerzett értékes pontot • Négy nyeretlen bajnoki után győzött a Szpari.

2021.11.27 19:36:58

Labdarúgó NB II GAJDÁCS PÁL

Bár mindkét csapat sokat tett azért, hogy begyötörje a győztes gólt, meg kellett elégedniük az egy-egy ponttal.

2021.11.27 19:36:58

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

A foghíjas PMFC nem tudta végig tartani a Dorogot, így hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett.

2021.11.28 00:38:00

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Horváth Zoltán és Könyves Norbert már az első félidőben betalált, ezzel el is dőlt a három pont sorsa.