F. B. 2022.06.24 12:19 Frissítve: 2022.06.24 12:38

NB II: Mezőkövesdről igazolt jobbhátvédet a DVTK

Farkas Dániel személyében rutinos jobbhátvédet igazolt Mezőkövesdről a labdarúgó NB II-ben szereplő DVTK – számolt be róla a klub honlapja.

 

Farkas Dániel a Mezőkövesd után a DVTK-ban folytatja (Fotó: Kovács Péter)


A vajdasági Farkas Dániel szülővárosában, Zentán kezdett futballozni, majd Szabadkára igazolt, ahol 19 évesen mutatkozott be a szerb élvonalban. Négy és fél év alatt 108 bajnokin és 11 kupameccsen lépett pályára, majd 2017 februárjában Tomiszlav Szivics hívására Mezőkövesdre igazolt. A kék-sárgáknál öt és fél év alatt folyamatosan alapembernek számított, összesen 133 bajnokin lépett pályára. Emellett 17 kupameccsen is játszott, köztük a 2020-as kupadöntőn.

A 29 éves Farkas Dániel elsődleges posztja a jobbhátvéd, de el tudja látni a bal oldali védő feladatát is. A csapatba építését segíti, hogy már szerepelt egy együttesben Csirmaz Istvánnal, aki Mezőkövesden ezeken a mérkőzéseken feljebb lépett, és a védekező Farkas Dániel előtt játszotta be a pálya jobb oldalát.

Az elmúlt öt és fél évben Mezőkövesden játszottam, elmondhatom, hogy közelről ismerem a DVTK-t és az itteni közeget – mondta Farkas Dániel. – Hasonlóan hosszú távra tervezek Diósgyőrben is, amihez sikereket kell elérni. Bízom benne, hogy feljutunk, és akkor még sokszor átélhetem azt a hangulatot, ami akkor ellenfélként fogadott, és újabb kellemes élményekkel gazdagodok. A beilleszkedéssel nem lesz gond, mert a csapatból több emberrel játszottam már együtt.”

Farkas Dánielen elvégeztek minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatot, majd aláírta szerződését.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Bényei Ágoston (DVSC), Csirmaz István (Puskás Akadémia), Farkas Dániel (Mezőkövesd), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás), Lukács Dániel (Kecskemét), Makrai Gábor (Csákvár – kölcsönből vissza), Orosz Marcell (DEAC – kölcsönből vissza), Szőke Adrián (szabadon igazolható, legutóbb Heracles – Hollandia), Viczián Ádám (Vasas), Zsemlye Balázs (PMFC – kölcsönből vissza)
Távozók: Belényesi Csaba (Kecskeméti TE), Bokros Szilárd (PAFC – kölcsönből vissza), Borsos Vilmos (Paks – kölcsönből vissza), Dejan Karan (visszavonult), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Lucas (brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönből vissza), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Polgár Kristóf (?), Rotem Keller (izraeli, Maccabi Netanya – Izrael, kölcsönből vissza), Zsolnai Richárd (Ajka) 

2022.08.07 23:37:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Egy félidő után két góllal vezetett Lipcsei Péter csapata, a hazaiak csak szépíteni tudtak.

2022.08.04 14:17:14

Labdarúgó NB II PEHR NÁNDOR

A baranyaiak hazai pályán 3–1-re legyőzték a Tiszakécskét.

2022.08.06 23:39:14

Labdarúgó NB II RÁCZ BENEDEK, VARGA BALÁZS

Nem tudta megszerezni idénybeli első győzelmét a Budafok.

2022.08.06 23:55:23

Labdarúgó NB II BÁBICS NORBERT

Két nagyon különböző félidőt láthatott a közönség Győrben.

2022.08.07 00:08:33

Labdarúgó NB II GAJDÁCS PÁL

Heil kiállítását követően kiütéses vereséggel zárult az újonc borsodiak viharsarki fellépése.