R. Z. 2022.01.22 22:57 Frissítve: 2022.01.22 23:21

NB II-es felkészülés: negyedik meccsét is megnyerte a Vasas

Hiába nehezítette meg a vírushelyzet a Vasas téli felkészülését, az NB II január 31-i tavaszi rajtjára készülő együttes a negyedik gyakorlómeccsén is győzött. A mai, Kazincbarcika elleni találkozót Feczesin Róbert és Berecz Zsombor góljával 2–0-ra nyerte meg az együttes, amelyben próbajátékosként pályára lépett a legutóbb Budafokon futballozó Ihrig-Farkas Sebestyén.

 

Berecz Zsombor szerezte a Vasas második gólját (Fotó: Török Attila, archív)

 
Január 3-án kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra a bajnokság 2. helyén álló Vasas. A közel háromhetes munka során nem volt könnyű dolga a szakmai stábnak, hiszen a vírushelyzet miatt folyamatosan több játékos hiányzott az edzésekről, de a létszámproblémák ellenére a Monor, a Szolnok és a Mol Fehérvár II elleni felkészülési meccset is magabiztos győzelemmel zárta a gárda.

A Kazincbarcika elleni mai mérkőzésen a foghíjas keret Kubala-akadémistákkal egészült ki, Faragó Bálint, Puska Péter, Puskás Zsombor és Varga Donát is lehetőséget kapott az angyalföldieknél. A Vasas végig fölényben játszott a kilencven perc során, csak a támadóin, illetve Fila Károly bravúrjain múlt, hogy az osztálykülönbség nem mutatkozott meg jobban. A Kazincbarcika csak egy-két kontra után tudott veszélyeztetni, de szépítenie nem sikerült.

A Vasas keretében a téli átigazolási időszakban nem történt változás, azonban a Kazincbarcika ellen lehetőséget kapott piros-kék mezben a 27 esztendős támadó, Ihrig-Farkas Sebestyén, aki az előző öt évet a szintén NB II-es Budafokban töltötte, de a télen távozott a XXII. kerületiektől – sorsáról később döntenek. A lehetséges távozókat tekintve korábban már beszámoltunk róla, hogy Balajti Ádám, Birtalan Botond és Szatmári Lóránd is elkerülhet a Vasastól. Ügyükben egyelőre nincs konkrétum, annyi biztos, hogy mindannyiuk számára szeretné megtalálni a lehető legjobb megoldást a klubvezetőség.

Az összes felkészülési meccsét megnyerő Vasas az NB II 21. fordulójában január 31-én hétfőn 20 órától a listavezető Diósgyőrt fogadja majd az Illovszky Rudolf Stadionban.

 KAZINCBARCIKÁN AZ NB II-BE VÁGYNAK
Az NB III Keleti csoportját a Kazincbarcika vezeti, amely négy napot töltött Telkiben. Varga Attila együttese a mai meccs előtt négy nappal, a „mini” edzőtábor elején a szintén NB III-as listavezető Kozármislenytől szenvedett 1–0-s vereséget. Az együttes felkészülését beárnyékolja, hogy a bajnokságban 17 gólt szerző Laczkó Milán a szerdai mérkőzésen keresztszalag-szakadást szenvedett, így legalább féléves kihagyás vár rá. Kiesése miatt egy támadót szeretnének igazolni a borsodiak, akik korábban már két igazolást bejelentettek, Pinyaskó László és Rjaskó Viktor az ukrán másodosztályban szereplő FC Uzsgorodtól (Ungvárról) érkeztek. A célok nem változtak a klubnál, mindenképp szeretnék, ha a városnak a következő szezonban ismét másodosztályú csapata lenne.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

VASAS–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 2–0 (1–0)
Illovszky Rudolf Stadion
, zárt kapuk mögött. Vezette: Nemes D.
VASAS:
Jova – Szivacski (Faragó), Litauszki, Iyinbor, Szilágyi Z. – Berecz, Pátkai, Márkvárt (Hidi M., Puskás Zs.) – Szilágyi Sz. (Rétyi, Farkas B.), Feczesin (Puska), Ihrig-Farkas (Varga D.). Vezetőedző: Kuttor Attila
KAZINCBARCIKA: Fila – Szemere, Ur, Heil, Süttő – Kristófi, Nagy J., Rjaskó V. (Márton A.), Pinyaskó (Schildkraut) – Ádám F. (Kovács D.), Vladul (Szabó B.) Vezetőedző: Varga Attila
G: Feczesin, Berecz

2023.03.19 01:04:35

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Tovább folytatódott az ETO október végétől tartó hazai nyeretlenségi sorozata.

2023.03.19 01:17:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy-egy nagy hiba adódott mindkét oldalon, a piros-feketék kihasználták a lehetőséget, és legyőzték a Kozármislenyt.

2023.03.19 01:22:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az MTK elleni vereség után javított a Diósgyőr, 5–1-re kiütötte a Szentlőrincet.

2023.03.17 21:55:01

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Kilenc győztes meccs után vesztett újra pontot a bajnokságban a fővárosi alakulat.