nemzetisport.hu
2014.09.20 15:59 Frissítve: 2015.03.30 02:55

NB II: Eszlátyi triplájával nyert a Sopron; Remili a Vasas nyerőembere

Hat mérkőzést rendeztek szombaton a labdarúgó NB II 6. fordulójában. A Soproni VSE Eszlátyi István triplájával 3–2-re legyőzte a Szegedet, így megszerezte első győzelmét a bajnokságban, míg a másik délutáni mérkőzésen az FC Ajka 2–2-re végzett a Siófokkal, így a Balaton-partiak továbbra is nyeretlenek. A kora esti találkozókon a Szolnok meglepte a Gyirmótot, a Kövesd azonban nem bírt az SZTK-val. Este a Vasas Remili Mohamed duplájának köszönhetően fordította meg a Békéscsaba elleni meccset, így az angyalföldiek előnye már három pont a tabella élén.

 

Gólszerzők boldogsága: Ferenczi István szinte megfojtja Remili Mohamedet, aki nagyszerűen futballozott (Fotó: Szabó Miklós)

Eszlátyi István triplájával megszerezte szezonbeli első győzelmét a Sopron. Supka Attila együttese húsz perc alatt kétgólos előnyt szerzett, így sokáig úgy tűnt, hogy könnyedén behúzza a Szeged 2011 elleni találkozót. A vendégek aztán a második félidőben megtáltosodtak, Germán Tamás és Zelenyánszky László egyaránt közeli lövés révén talált a hálóba, és úgy tűnt, hogy a szegediek egy ponttal hazatérhetnek. A 85. percben azonban egy bal oldali szögletet követően a vendégek kapusa, Molnár F. Tamás leterítette Deme Imrét a büntetőterületen belül, amelyért piros lapot kapott, a Sopron pedig tizenegyest. Néhány perc reklamálás után (amely alatt a Szeged trénerét, Nyilas Eleket a játékvezető elküldte a kispadtól) a büntetőt Eszlátyi a bal felső sarokba lőtte, ezzel kicsikarta csapata számára a nagyon fontos sikert.

A Siófok első győzelme azonban továbbra is várat magára, hiszen Daru Bence révén hiába szereztek hamar vezetést az Ajka vendégeként, a bakonyiak Szabó Zsolt kapáslövésével még a szünet előtt egyenlítettek. Sőt, a második játékrész elején Sowunmi Thomas értékesített büntetője révén már a hazaiaknál volt az előny, de nem sokkal ezután Szabó Zsolt öngólja a Siófok egyenlítését jelentette. A hajrában a Balaton-partiak megszerezhették volna a három pontot, de Kozma Richárd egyszer a kapusba, egyszer pedig Asztalos Dávidba lőtt, így maradt az egyébként igazságosnak mondható döntetlen.

Nagyot küzdött a Szigetszentmiklósi TK-Erima a Mezőkövesd otthonában, ennek eredménye a 0–0-s döntetlen. A Pest megyeiek ráadásul úgy szerezték meg az egy pontot, hogy Vágó Levente kiállítása miatt az 50. perctől emberhátrányban játszottak. Pedig már ezelőtt is a borsodiak domináltak a találkozón, igaz, csak az első játékrész hajrájában voltak nagy lehetőségeik a gólszerzésre. A kiállítás után aztán óriási lett a nyomás a szigetszentmiklósi kapun, de Molnár Gábor, Balajti Ádám, Pantovics Nikola lövése is célt tévesztett, míg Kulcsár Kornél egy szabadrúgás-kombináció után a felső lécet találta el. A Kövesd fájlalhatja az elveszített két pontot.

Már második alkalommal lett a Szolnok nyerőembere a nyár végén átigazolt Urbin Péter, aki legutóbb a Sopron ellen duplázott, most pedig a Gyirmót FC Győr ellen szerzett vezetést csapatának. Az első félidő unalmasnak mondható mezőnyjátéka után az 53. percben villant a csatár: kicselezte Balog Zoltánt, majd közelről a rövid alsóba lőtt. Három perccel később Présinger Ádám buktatta Rokszin Ádámot a gyirmóti tizenhatoson belül, a büntetőt Vári Barnabás lőtte a bal alsóba. A hidegzuhany után a Gyirmót próbált éledezni, de Magasföldi József, Oross Márton és Andorka Péter lövése is célt tévesztett. A 90. percben azonban még szépíthetett volna Sisa Tibor csapata, ekkor egy jobb oldali bedobás után Orosst lökte fel Zsolnai Róbert a büntetőterületen belül, de a sértett tizenegyesét Pokorni Péter hárította. A Gyirmót ezzel négy győzelem után kapott ki a bajnokságban.

Sokáig nem bírt a szervezetten, jól játszó Cegléddel a ZTE, de a második félidőben a zalaiak hét perc alatt eldöntötték a mérkőzést: a csereként beállt Vittman Ádám 12 méterről lőtt a hálóba, míg Babati Benjámin egy gyönyörű csel után lőtte ki a bal alsó sarkot. A Cegléd erejéből ezután már csak lesgólra és felső lécre futotta, Lőrincz Emil együttese összességében megérdemelten nyert.

A vártnál kissé nehezebben győzött a Vasas a Békéscsaba ellen, pedig Ferenczi István fejesének köszönhetően már a 14. percben előnybe került. A gól után is támadásban maradt az angyalföldi együttes, de helyzeteit elpuskázta, míg a vendégek a félidő hajrájában szinte a semmiből egyenlítettek: Bényei Balázs 25 méteres lövése kötött ki a jobb sarokban. A fordulás után Vólent Roland értékesített tizenegyese révén már a csabaiak vezettek, sőt, a 62. percben Kertész Tamás újabb gólt szerezhetett volna, de nem találta el az üres kaput! Az ellentámadás után pedig Remili Mohamed büntetett, nyolc méterről kilőtte a hosszú sarkot, majd a csatár nem sokkal ezután két egymásra váró vendégvédő között hét méterről lőtt a hálóba. A könnyednek tűnő győzelem helyett így szinte vért kellett izzadnia a Vasasnak a három pontért, de végül megszerezte, s már három pont az előnye a tabella élén.

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

Péntek:
Csákvár–Soroksár 2–0

Szombat:
GYIRMÓT FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV FC 0–2
(0–0)
Győr-Gyirmót, 800 néző. Vezette: Szőts Gergely (Huszár Balázs, Kóbor Péter)
GYIRMÓT: Somogyi Cs. – Hajba (Andorka, 77.), Balog Z., Lázár P., Présinger – Papp K., Paku (Madarász, a szünetben) – Kákonyi (Beliczky, a szünetben), Magasföldi, Cseri – Oross
SZOLNOK: Pokorni – Vári, Mile, Antal, Fritz – Zsolnai – Rokszin (Bohner, 88.), Kenderes, Zvara, Lengyel B. – Urbin (Hamar Á., 73.)
GÓLSZERZŐ: Urbin (0–1) az 53., Vári (11–esből, 0–2) az 56. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR,
a Gyirmót vezetőedzője: – Meddő mezőnyfölényig jutottunk, ami ezúttal nem sokat ért. Hiába váltottunk szerkezetet, ez sem segített, sajnálom a vereséget.
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője: – Nagyszerű csapat otthonában értékes három pontot szereztünk, labdarúgóink minden dicséretet megérdemelnek taktikus játékukért.

VASAS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3–2 (1–1)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1800 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Kis Zoltán, Kiss Balázs)
VASAS: Németh G. – Görgényi, Grúz (Tamás L., 89.), Rodenbücher, Hajdú N. (Polényi, 86.) – Vida, Berecz, Nagy T. – Ádám (Takács K., 76.), Ferenczi I., Remili
BÉKÉSCSABA: Póser – Bényei, Borbély, Pataki, Király P. – Bagi, Tölgyesi, Kertész (Balog Zs., 77.), Lőrinczy (Szilágyi P., 60.) – Vólent (Viczián, 80.), Prasler
GÓLSZERZŐ: Ferenczi I. (1–0) a 14., Bényei (1–1) a 42., Vólent (11-esből, 1–2) az 52., Remili (2–2) a 63., Remili (3–2) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY,
a Vasas vezetőedzője: – Az ellenfél kapusa nagyon jó napot fogott ki, ez visszavetette az első fél órában a csapatot. Később bizonyítottuk, hogy szívvel-lélekkel is tudunk küzdeni, vert helyzetből fordítottunk, és nem érdemtelenül szereztük meg a három pontot.
ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Bosszantó vereséget szenvedtünk. Tudtuk, hogy a Vasas nehéz ellenfél, amit elterveztünk, az be is jött, kettő-egynél azonban ziccert hibáztunk. Az ellentámadásból egyenlített a hazai csapat, és az ebből szerzett pozitív energiával kiharcolta a győzelmet.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–SZTK-ERIMA 0–0
Mezőkövesd, 1200 néző. Vezette: Berger József (Kormányos II Gábor, Kulcsár Judit)
MEZŐKÖVESD: Kunsági – Szeles, Izing, Balogh B., Hegedűs D. (Tajthy, 58.) – Takács P., Engel, Kulcsár K., George – Molnár G. (Baracskai, 81.), Pantovics (Balajti, 60.)
SZTK: Horváth L. – Osváth, Tóth F., Vágó L., Pollák – Jasarevic (Kollega K., 81.), Kállai, Hevesi-Tóth, Kvekveskiri (Kornis, 75.) – Szepessy R., Szabó B. (Puskás G., 70.)
KIÁLLÍTVA: Vágó L. (bántalmazta Kulcsár Kornélt az SZTK térfelének közepén) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
TÓTH LÁSZLÓ,
a Mezőkövesd vezetőedzője: – Amiért az ellenfél jött, elérte; hogy milyen módon, a végeredmény szempontjából mellékes. Nálunk helyzetek voltak, és főleg sok hűhó egy pontért.
VÁGÓ ATTILA, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Őszinte elismerésem a csapatnak, mert most kovácsolódtunk össze igazán. Alázatosan, óriásit küzdve, az ellenfél sportszerűtlenségét is áthidalva megérdemeltük az egy pontot.

ZALAEGERSZEG–CEGLÉDI VSE 2–0 (0–0)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 1400 néző. Vezette: Radványi Ádám (Aradi József, Pápai Zoltán)
ZTE: Szappanos – Króner, Fodor M., Forgács, Farkas N. – Horváth A., Melczer (Simonfalvi, a szünetben) – Bailo, Grbic (Vittman, 47.), Babati Délczeg (Bíró A., 82.)
CEGLÉD: Tóth Z. – Vattai, Albert I., Makrai, Pesti – Dóczi, Koncz – Koós, Nagy V. (Szabó D., 55.), Markó (Majoros, 72.) – Elek B. (Kormos, 16.)
GÓLSZERZŐ: Vittman (1–0) a 66., Babati (2–0) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
LŐRINCZ EMIL,
a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Ellentétes félidőket láttunk, a térfélcsere után annak örültem elsősorban, hogy rúgtunk két gólt, kicsit feljavultunk, és hogy nagyon fontos három pontot tartottunk itthon.
SZABÓ ISTVÁN, a Cegléd vezetőedzője: – Az első negyvenöt percben taktikusan, okosan játszottunk, de a létszámfölényes helyzeteket nem jól oldottuk meg. A második félidőben aztán a ZTE gyorsan rúgott két gólt, mi meg futottunk az eredmény után. Voltak lehetőségeink, de nem találtunk a hálóba.

SVSE-GYSEV–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA 3–2 (2–0)
Sopron, 1000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Márton Zsolt, Mohos Milán)
SVSE: Halasi – Pados, Baranyai N., Bobál D., Nagy Z. (Maráczi, 17.) – Horváth A. – Deme, Pintér A. – Eszlátyi, Erdélyi (Horváth P., 70.), Kovács Á. (Pető B., 77.)
SZEGED: Molnár F. T. – Kéri, Markovics (Germán, 31.), Farkas M., Mészáros M. – Szabó P., Máté P., Oláh G., Zelenyánszki – Oláh L. (Belecsan, 88.), Manga (Kovács B., 62.)
GÓLSZERZŐ: Eszlátyi (1–0) a 11., Eszlátyi (2–0) a 20., Germán (2–1) az 54., Zelenyánszki (2–2) a 77., Eszlátyi (11-esből, 3–2) a 90. percben
KIÁLLÍTVA: Molnár F. T. (felöklelte Demét) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA,
a Sopron szakmai igazgatója: – A mérkőzés elején elaludtunk, pedig támadnunk kellett volna. A szünetben megbeszélteket nem tartottuk be, ezzel felhoztuk az ellenfelet, végül, ha nehezen is, de megszereztük a három pontot. Nagyon örülünk, remélem, ez a győzelem nagy lökést ad a csapatnak.
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – Nem mindennapi mérkőzésen vagyunk túl, az elején voltak helyzeteink, aztán előjöttek a szokásos hibák. A szünet után felzárkóztunk ugyan, sikerült az egyenlítés is, majd történt, ami történt...

FC AJKA–SIÓFOK 2–2 (1–1)
Ajka, 300 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Hofbauer Roland, Kepe Arnold)
AJKA: Tulipán – Mogyorósi, Asztalos, Pákai, Zámbó (Gunther, 71.) – Varga G., Weitner (Németh L., a szünetben), Lattenstein (Kalász, 60.) – Szabó Zs., Sowunmi, Major N.
SIÓFOK: Tajti N. – Gárdos, Szilvási (Futó, 53.), Baranyai Á., Gubicza Ivancsics, Fülöp N. – Kirchner (Horváth B., 79.) Peszmeg, Daru (Kozma, 75.) Papp M.
GÓLSZERZŐ: Daru (0–1) a 14., Szabó Zs. (1–1) a 41., Sowunmi (11-esből, 2–1) a 49., Szabó Zs. (öngól, 2–2) az 56. percben
MESTERMÉRLEG
KLEMENT ISTVÁN
, az Ajka vezetőedzője: – Az első tizenöt percben megnyerhettük volna a mérkőzést, utána azonban csak szenvedtünk. Valószínűleg a hétközi Ligakupa-meccset fel kellett volna adnunk ennek érdekében.
HORVÁTH KÁROLY, a Siófok vezetőedzője: – Ajkán hagytunk két pontot, bár az egynek is örülünk, idegenben ez is jó. A második félidőben óriási helyzeteket hagytunk ki, ezeket gólra kellett volna váltani. Csapatként küzdött minden játékosunk, de ezeket a hibákat ki kell küszöbölnünk, mert különben nem tudunk nyerni.

Vasárnap:
16:00: Balmazújváros–Kaposvár

 

 AZ NB II ÁLLÁSA
1. Vasas FC 6 5 1 17–8 +9  15
2. Gyirmót FC Győr 6 4 2 10–5 +5  12
3. Mezőkövesd Zsóry FC 5 3 2 11–4 +7  11
4. Soroksár SC 6 3 1 2 9–6 +3  10
5. ZTE FC 6 3 3 8–8 0 9
6. Szigetszentmiklósi TK 6 2 3 1 7–6 +1  9
7. Szeged 2011 6 2 2 2 10–8 +2  8
8. Kaposvári Rákóczi FC 5 2 2 1 8–7 +1  8
9. Szolnoki MÁV FC 5 2 2 1 7–7 0 8
10. Aqvital FC Csákvár 6 2 1 3 8–5 +3  7
11. Békéscsaba Előre 6 2 4 5–13 –8  6
12. Soproni VSE-GYSEV 6 1 3 2 9–11 –2  6
13. FC Ajka 5 1 1 3 6–9 –3  4
14. Ceglédi VSE 5 3 2 3–6 –3  3
15. FGSZ Siófok 5 3 2 5–13 –8  3
16. Balmazújváros 4 1 3 5–12 –7  1
2023.05.27 23:54:43

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Ahogy a bakonyiak, úgy a nyírségiek is megnyerhették volna a találkozót, ám mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek.

2023.05.28 00:21:12

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A második félidőben Suszter fejesével megnyerte a meccset az Iváncsa és lépéselőnybe került a Kozármislennyel szemben az osztályozón.

2023.05.28 00:30:56

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Hiába a zuglóiak elsöprő fölénye az NB III-ban, az osztályozón ez egyelőre kevésnek bizonyult.

2023.05.21 22:49:08

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A remény adva van, éppen a négyezres nézőszám jelzi, mennyire vevők a focira az emberek ezen a szinten is, és pontosan az ilyen rendezvények adhatnak erőt, motivációt egy gyereknek, aki esetleg csak szűkebb pátriájában futballozhat, de előtte lebeghet a cél, hogy ő is egy fehérvárihoz hasonló csodálatos stadionban, ennyi néző előtt lépjen pályára.

2023.05.21 01:30:34

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Egy hajrában elért góllal nyerve megőrizte NB II-es tagságát a Tiszakécske.