Egy pontot szerzett a Békéscsaba a döntetlenspecialista otthonában

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2021.10.17. 12:50
null
A jó iramú, küzdelmes mérkőzés négy góljából három az első félidőben esett (Fotó: Németh András)
Fordulatos és gólokban gazdag mérkőzést játszott egymással a BFC Siófok és a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II 12. fordulójában: a 2–2-es döntetlennel inkább a Békés megyeiek lehetnek elégedettebbek.


LABDARÚGÓ NB II
12. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2
–2 (2–1)
Siófok, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Vörös Dániel)
SIÓFOK: Szmola – Polényi, Jagodics B., Horváth M., Deutsch B. – Szakály A. (Krausz, 81.), Varjas Z. – György N. (Kiss B., 58.), Eördögh (Szakály D., 72.), Cipf – Horváth P. (Balogh B., 72.). Megbízott edző: Bozai Attila
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Nagy S., Farkas M., Bora, Kitl M. (Szabó P., a szünetben) – Máris, Sipos G. (Fazekas L. 76.), Király P., Horváth P. (Puskás, a szünetben) – Pantovics (Varga Sz., 76.), Lukács R. (Gránicz, 71.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Horváth P. (16.), Deutsch B. (39.), ill. Lukács R. (11.11-esből), Máris (51.)
MESTERMÉRLEG
Bozai Attila:
– Küzdelmes, jó iramú mérkőzés volt, ráadásul mindkét csapat a győzelemre tört. A helyzetek alapján közelebb álltunk a sikerhez, de a mérkőzés egészét tekintve igazságos a döntetlen.
Schindler Szabolcs: – Mindkét csapat bátran támadott! Az eredmény miatt csalódott vagyok, de el kell ismernem, reményteljes és pozitív részleteket is láttam a csapatomtól.

ÖSSZEFOGLALÓ

A BFC Siófokra eddig nem sokszor volt jellemző, hogy a csapat esélyesként várja aktuális bajnokiját, ám ez a Békéscsaba 1912 Előre elleni találkozóra igaz volt. A két együttest kilenc pont és kilenc hely választotta el egymástól, de a balatoniak szakmai stábja óva intette játékosait a túlzott elbizakodástól, hiszen a kéthetes válogatott szünetben volt idő rendezni a sorokat a Viharsarokban.

A lila-fehérek hangsúlyozták, hogy nagy hangsúlyt fektettek a védekezésben elkövetett hibák kijavítására, ami azért is volt fontos, mert az eddig kapott 21 gól a harmadik legtöbbnek számított, ráadásul mindössze egy bajnokit tudtak lehozni kapott gól nélkül.

Már-már készültünk közhellyel élni a találkozó első szakaszával kapcsolatban, de tekintve, hogy az első említésre méltó eseményből gól született, okafogyottá vált: a 11. percben a Deutsch Bence kezezése miatt megítélt tizenegyest Lukács Raymond értékesítette, igaz, ehhez kellett, hogy a labda Szmola Bálinton megpattanjon (0–1). Az egyébként jó iramú találkozóból alig telt el újabb öt perc, amikor Horváth Péter egy kapu előtti kavarodást követően a léc alá fejelte a labdát, így kezdődhet minden elölről (1–1).

A sárga mezesek közelebb álltak a győzelemhez, de be kellett érniük egy ponttal (Fotó: Németh András)
A sárga mezesek közelebb álltak a győzelemhez, de be kellett érniük egy ponttal (Fotó: Németh András)

A tempóra a folytatásban lehetett panasz, mindkét csapat nagy energiákat mozgósított, itt is és ott is akadtak lehetőségek. Az újabb gólra a 39. percig kellett várnunk, amikor Deutsch Bence volt eredményes Horváth Péter passzát követően (2–1). Érdekesség, hogy a 29 esztendős hátvéd közel két év után talált be ismét, legutóbb 2019. november 10-én iratkozott fel a góllövők közé – tette mindezt akkor az MTK Budapest játékosaként, éppen a BFC Siófok ellen.

Amilyen gyorsan megállapítottuk az imént lejegyzett érdekességet, – kis túlzással – olyan gyorsan egyenlítettek a vendégek, hiszen az 51. percben Máris Dominik Pantovics Nikola passzából lőtt óriási gólt Szmola kapujának jobb oldalába (2–2). A csapatok a hátralévő időben sem vettek vissza, jó iramban igazi nyílt támadójátékot láthattunk, s bár a lehetőségek alapján a házigazdák közelebb álltak a győzelemhez, újabb találatot nem jegyezhettünk fel.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: 2–2-es döntetlennel véget ért a mérkőzés. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Görög Márió három percet hosszabbít.

83. perc: És akkor csere után sárga lap, hogy folytatódjon a sorminta: Varjas Zoltán szorításában Szabó Péter esett el lapot érően.

81. perc: A cserék és a lapok váltják egymást... Ezúttal előbbi történt: Szakály Attila helyére Krausz Raul-Zoran érkezett.

78. perc: A frissen pályára küldött Fazekas Lóránt sárga lapot érően rúgta meg a siófoki térfél közepén Deutsch Bencét.

76. perc: A változtatások időszakát éljük: a békéscsabaiaknál Pantovics Nikola és Sipos Gábor jött le, Fazekas Lóránt és Varga Szabolcs be.

72. perc: Cserére csere a válasz: a hazaiaknál Eördögh András helyére Szakály Dénes érkezett, míg Horváth Péter Balogh Bence Benitó váltotta.

71. perc: Schindler Szabolcs ismét változtatott csapata összeállításán: Lukács Raymond helyett Gránicz Patrik a pályán

71. perc: Király Patrik húzta vissza a meglóduló Kiss Balázst – ezért is járt a sárga lap.

70. perc: Polényi Gábor kaszálta el sárga lapot érően Máris Dominokot a felezővonal környékén.

66. perc: Farkas Márk szabálytalankodott a békéscsabai tizenhatos előterében Varjas Zoltánnal szemben – villant a sárga lap.

A másodosztályú pontvadászatot figyelembe véve a két klub egymással szemben ezen a délutánon 16. alkalommal szállt harcba a győzelemért, korábban négy siófoki győzelem és egy döntetlen mellett tíz csabai siker született. A lila-fehérek legutóbb 2018. április 1-jén távoztak három ponttal a Balaton fővárosából, ahol akkor 2–1-s győzelmet arattak.

58. perc: Cserélt a BFC Siófok szakmai stábja: György Nico le – Kiss Balázs be.

A kapott gólokról: a siófokiak neve mellett a forduló előtt 9 állt, melyek közül 5 az első, 4 a második félidőben született (0–30. perc között: 4, 31–59. perc között: 1, 60–90. perc között: 4). A lila-fehérek védelme 21 alkalommal kapitulált, melyek közül az ellenfelek tízszer az első félidőben, tizenegyszer a második játékrészben találtak be (0–30. perc között: 5, 31–59. perc között: 7, 60–90. perc között: 9).

51. perc: GÓL! ÓRIÁSI TALÁLATTAL EGYENLÍTETT A BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE! A második békéscsabai szöglet után a siófokiak védői a mezőnybe bombázták a labdát, ám Sipos Gábor összeszedte, majd a bal oldalon meglépő Pantovics Nikolát indította, aki az üresen maradó Máris Dominikhoz játszott. A vendégek 21 esztendős játékosa egy igazítás után balról, 19 méterről óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába. 2–2!

A Balaton–partiak az eddig lejátszott 11 forduló alatt 13 gólt szereztek, melyek közül 7 az első félidőben, 6 pedig a második felvonásban született (0–30. perc között: 5, 31–59. perc között: 4, 60–90. perc között: 4). Ezzel szemben a vendégek 13 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, az első játékrészben 4, míg a másodikban 9 gólt jegyezve (0–30. perc között: 2, 31–59. perc között: 6, 60–90. perc között: 5).

46. perc: A szünetben kettőt is cseréltek békéscsabaiak: Horváth Péter és Kitl Miklós nem jött ki a folytatásra, helyettük Puskás Gábor Sándor és Szabó Péter kap lehetőséget.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Deutsch Bence (középen) közel két év után talált ismét a kapuba (Fotó: Németh András)
Deutsch Bence (középen) közel két év után talált ismét a kapuba (Fotó: Németh András)

45+1. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért az első félidő. A Békéscsaba 1912 Előre Lukács Raymond révén a 11. percben büntetőből megszerezte a vezetést, de a házigazdák Horváth Péter és Deutsch Bence góljaival fordítani tudtak, s a félidőben 2–1-re vezetnek. Hamarosan jövünk a második játékrésszel!

Egy perc hosszabbítás az első félidő végén.

39. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BFC SIÓFOK! Cipf Dominik bal oldali szögletét kifejelték a vendégvédők, majd Polényi – Horváth Péter volt a labda útja. Utóbbi remekül játszott középre, ahol Deutsch Bence egyedül maradt, s 12 méterről a kapu jobb oldalába belsőzte a labdát. 2–1!

34. perc: Bora György buktatta Horváth Pétert, amiért sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Az egykori siófoki védő idénybeli második sárga lapját kapta.

A BFC Siófok a mögöttünk hagyott 11 forduló alatt négy mérkőzésen nem szerzett gólt, míg a Békéscsaba 1912 Előre két alkalommal – idegenben egyszer sem – maradt lőtt gól nélkül. A házigazdák eddig négy találkozót hoztak le kapott gól nélkül – ebből egyet hazai környezetben –, míg a vendégek egyetlen mérkőzésen sem tudták nullán tartani az ellenfelet.

Horváth Péter idénybeli második gólja a siófokiak egyenlítését jelentette (Fotó: Németh András)
Horváth Péter idénybeli második gólja a siófokiak egyenlítését jelentette (Fotó: Németh András)

16. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! Máris Dominik szabálytalankodott a bal oldalon Deutsch Bencével szemben. A siófokiak szabadrúgását Cipf Dominik tekerte középre, majd a kapu előtti kavarodást követően Horváth Péter 3 méterről a léc alá fejelte a labdát. 1–1!

A két együttest kilenc pont és kilenc hely választotta el egymástól a fordulót megelőzően. A BFC Siófok a megszerzett 16 pontjából tízet szerzett pályaválasztóként, míg a Békéscsaba 1912 Előre 7 pontjából négyet zsebelt be vendégként. Ha csak az első félidőket vesszük figyelembe, akkor a tópartiak neve mellett 15 pont szerepel, míg a vendégek az első félidők alapján 7 ponttal rendelkeznek.

11. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE! A büntetőt Lukács Raymond végezte el, a jobb oldalra tartó labdája Szmola Bálinton megpattant, majd a siófokiak kapusáról a léc alá vágódott. 0–1!

10. perc: Nikola Pantovics indította Kitl Miklóst, aki a bal oldalról középre játszott, ahol Máris Dominik egy igazítás után kapura lőtt, de az ötösön álló Deutsch Bence kézzel ért a labdához. A hazaiak védője sárga lapot, a vendégek tizenegyest kaptak.

A találkozót Görög Márió vezeti, munkáját Bede Tamás és Vörös Dániel segíti. Görög ezen a délutánon pályafutása 20. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 90 sárga mellett 4 piros lap a mérlege. A 29 esztendős, Győrben élő játékvezető a Siófoknak eddig ötször, míg a Békéscsabának egyszer vezetett mérkőzést. Érdekesség, hogy a tópartiak ezeken a találkozókon kettő pontot szereztek, a lila-fehérek pedig pont nélkül zártak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a BFC Siófok indította kilencven perces útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A házigazdák ezen a tiszta sárgában szerepelnek, Szmola Bálint pedig fekete dresszében véd. Schindler Szabolcs tanítványai hagyományos, lila-fehér szerelésükben játsszák le az előttünk álló találkozót, Czinanó Antal pedig kék dresszben áll a gólvonal elé.

Öt sárga lap miatt ezúttal csak a siófokiak oldalán van hiányzó Elek Bence személyében, rajta kívül Domján Attila vezetőedző és Varga Bence is eltiltását tölti a legutóbbi fordulóban begyűjtött piros lap miatt. A vendégek felkészülését színes lapok nem, csak a sérülések és betegségek nehezítették.

A mögöttünk hagyott napokban a Balaton-parton is kedvesebb arcát mutatta az ősz, ez pedig kitartott, hiszen a meccsnapon verőfényes napsütés és mintegy 15 Celsius-fok fogadta a csapatokat.

A házigazda siófokiak esélyesként várták a Viharsarokból érkező rivális elleni bajnokit (Fotó: Németh András)
A házigazda siófokiak esélyesként várták a Viharsarokból érkező rivális elleni bajnokit (Fotó: Németh András)

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig tizenhat pontot gyűjtő, a tabella 9. helyén álló BFC Siófok a hét egységgel a 18. pozícióban állomásozó Békéscsaba 1912 Előre együttesével találkozik. Meglátjuk, mire megy a négy mérkőzés óta veretlen tóparti együttes, az új bajnokságban eddigi mindössze egy mérkőzést megnyerő viharsarkiak ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik