NB II: a Vasas továbbra is tárgyal a válogatott középpályással

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 12:45
null
Vida Máté (26) 2019 novemberében, a Puskás Aréna nyitómeccsén, Uruguay ellen játszott legutóbb a válogatottban (Fotó: Tumbász Hédi)
A Dunaszerdahelyről három év után, májusban távozott Vida Máté visszatérése már egy ideje téma a Vasasnál, és bár az angyalföldieknek időközben nem sikerült visszajutniuk az NB I-be, a középpályásnak pedig még egy kis időre van szüksége korábbi sérülése után, de mindkét fél hajlik a megállapodásra.

 

A Vasasban nevelkedett, a piros-kékektől 2018-ban Dunaszerdahelyre szerződött, hatszoros válogatott Vida Máténak tavaly nyáron szakadt el a keresztszalagja. A 25 éves középpályás azonban januárban elsiette a visszatérést, ami újabb problémát okozott.

„A közelgő Európa-bajnokság miatt szerettem volna minél előbb újra futballozni, hogy legyen esélyem bekerülni a keretbe, de sajnos túl korán kezdtem a munkát, és rosszul terheltem a lábam. Elmozdult a térdkalácsom, ami állandó fájdalmakat okozott, így végül egy hónappal ezelőtt korrekciós műtétre volt szükség, szerencsére sikerült orvosolni a problémát, és a keresztszalagom is teljesen meggyógyult. Most viszont már nem szeretném elsietni a visszatérést, még egy hónapra van szükségem, hogy teljes értékű munkát végezhessek” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Vida Máté, aki a jövőjéről is beszélt.

Mint ismeretes, Dunaszerdahelyen lejárt a szerződése, és már a tavasszal is szóba került, hogy visszatér korábbi klubjához, a Vasashoz, amelynek azonban időközben nem sikerült kiharcolnia a feljutást az NB I-be.

„Külföldről több ajánlatom is volt és itthonról is kerestek az NB I-ből, de Magyarországon számomra csak a Vasas jöhet szóba. Ilyen hosszú kihagyás után pedig nem biztos, hogy szívesen beleállnék egy környezetváltásba, egy újabb külföldi szerződésbe. Ezért meg tudom erősíteni, hogy a Vasas reális opció, úgy is, hogy az NB II-ben szerepel a csapat, mert szimpatikus a klub hozzáállása, a céljai, a csapat lehetőséget adna nekem, hogy újra formába lendülhessek.”

A tárgyalások kapcsán megkerestük Nagy Miklóst, a Vasas sportigazgatóját is.

„Vida Mátéval folyamatosan tárgyalunk. Olyan kölcsönösen kedvező megállapodást szeretnénk kötni, amelyben a játékos is megkapja a lehetőséget, hogy nálunk felépítse magát, és a klub is orvosi és jogi garanciát kap, hogy hosszabb távon számolhatunk vele a felépülése után. Mert a középpályás egyelőre még a rehabilitációját végzi, tehát ő nem azonnal, hanem hosszabb távon jelenthet majd erősítést a Vasasnak” – fogalmazott a sportvezető.

A Vasassal kapcsolatos hír, hogy amint már jeleztük, továbbra is a csapattal készül a 27-szeres válogatott Guzmics Richárd, aki – ha szerződtetnék – ismét együtt dolgozhatna Kuttor Attila vezetőedzővel, aki tavaly Mezőkövesdre is hívta. A Vasas a nyáron eddig a középpályás Márkvárt Dávid (DVTK), a támadó Varga Donát (Heerenveen) és a kapus Uram János (Békéscsaba) szerződtetését jelentette be. Úgy tudjuk, jó eséllyel egy csatár érkezésére is lehet még számítani a nyáron.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik