F. B. 2021.06.11 07:37

NB II: 30 évesen befejezte pályafutását az Angliát is megjáró szélső

Meglepetésre 30 évesen befejezte pályafutását a ferencvárosi nevelésű, egykoron az angol másodosztályú Sheffield United-ban is megforduló, az elmúlt öt évet a Soroksár NB II-es labdarúgócsapatában töltő Gárdos András – számolt be róla a XXIII. kerületi klub honlapja.

Gárdos András az elmúlt öt évet a Soroksárnál töltötte (Fotó: Micheller Szilvia)

 

A ferencvárosi nevelésű Gárdos András 2011 tavaszán fél évig kölcsönben az angol másodosztályú Sheffield United kötelekében volt, igaz, végül csak a tartalékcsapatban számítottak rá. Hazatérve ismét a Fradiban játszott, majd Siófokra szerződött, ahol két évet töltött el.

A szélső 2015 nyarán a Soroksárhoz igazolt, ahol csupaszív játékával hamar megszerettette magát a közönséggel. Az utóbbi hat évben 167 mérkőzést játszott, melyeken 15 gólt szerzett és az elmúlt két évben többször viselhette a csapatkapitányi szalagot is a soroksáriaknál. Ennek ellenére most – mindössze 30 évesen –  úgy döntött, hogy befejezi pályafutását.

2020 elején már megfogalmazódott bennem, hogy lassan mással szeretnék foglalkozni, de a vírushelyzet miatt félbeszakadt a bajnokság, ilyen körülmények között pedig nem akartam elbúcsúzni a futballtól – ecsetelte a klubhonlapon Gárdos András. – Még egy évet vállaltam, amit egyáltalán nem bántam meg. Csak azt sajnálom, hogy a Vasas elleni mérkőzésen megsérültem, többet nem léptem pályára, így üres lelátók előtt játszottam utolsó mérkőzésemet. Profi pályafutásom felét Soroksáron töltöttem, ez idő alatt hatalmas fejlődésen ment át a klub minden téren. Fizikálisan nem volt indokolt a mostani döntésem, azonban régóta építem a pályán kívüli életem. Van egy vállalkozásom, mely teljes embert igényel, illetve a kisfiammal is szeretnék több időt tölteni. Alsóbb osztályban levezetni nem fogok, de később el tudom képzelni magam majd edzőként.”

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…

2021.05.26 21:43:36

Labdarúgó NB II CS. P.

A megdöbbentő kép a múlté: a szatmári falu polgármestere eltakaríttatta a sportterepre hordott hulladékot

2021.05.21 11:38:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Loki nem roppant össze és aranyérmes lett • Remekelt a Pécs és az Ajka • A Kaposvár az NB I után a másodosztályból is kiesett.