MTK: Balotelli nagyszerű ember – debütált a Serie A-ban is játszó támadó

Vágólapra másolva!
2023.03.14. 12:10
A labdarúgó NB II 27. fordulójának rangadóján az MTK a Diósgyőrrel csapott össze a fővárosban. A kék-fehérek 4–2-re nyertek úgy, hogy végig a kezükben tartották a mérkőzést. A találkozó után a fővárosi csapatban debütáló Nikolas Spalekkel beszélgetett az NSO Tv stábja, akinek a Bresciában 25 Serie A-s mérkőzése van, ráadásul csapattársa volt a tinédzser Sandro Tonalinak és Mario Balotellinek is.

Nikolas Spalek már alig várta, hogy letegye a magyar állampolgársági esküt, és pályára léphessen az MTK-ban az NB II-ben.

„Egy ideje már nem játszottam profi bajnoki mérkőzéseket, de az NB III-ban szereplő második csapatban a külföldiekre vonatkozó szabály miatt már háromszor pályára léphettem, ami azért volt fontos, hogy megismerjem a közeget és játékba lendüljek. Örülök, hogy egy ilyen fontos meccsen bemutatkozhattam az első csapatban, ráadásul győzni is tudtunk. ”

A vágsellyei születésű Spalek Topolyáról érkezett az MTK-hoz, de volt a Brescia játékosa is, nemcsak a Serie B-ben, hanem később az olasz élvonalban is, ahol 25-ször lépett pályára és 2 gólt szerzett. Videónkban elmeséli, milyen volt együtt játszani a tinédzser Sandro Tonalival, de megtudjuk tőle, milyen ember egy másik korábbi csapattársa, Mario Balotelli.

KUZNYECOVNAK NEM TETSZETT AZ MTK JÁTÉKA

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK 4–2 (2–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3255 néző. Vezette: Csonka Bence (Szécsényi István, Horváth Zoltán)
MTK:
Rácz G. (Somodi, 15.) – Poór (Varju, 25.), Szépe, Bobál D., Vadnai – Kata, Horváth A., Bognár I. – Stieber Z. (Németh K., 69.), Spalek (Kovács Mátyás, 69.), Zuigeber. Vezetőedző: Horváth Dávid
DVTK:
Senkó – Farkas D., Szatmári Cs., Bárdos, Bokros – Lőrinczy (Eppel, 80.), Cseke (Medgyes S., 59.), Holdampf (Bertus, 80.) – Obounet (Jurek, 59.), Könyves (Koman, 59.), Lukács D. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Gólszerző:
Horváth A. (27.), Bognár I. (39.), Stieber Z. (58.), Zuigeber (74.), ill. Jurek (63., 87.)
MESTERMÉRLEG

Horváth Dávid: – A meccs elején védekezésre kényszerültünk, de igyekeztünk kihasználni a kontraakciók lehetőségét. Az első gól után egyre magabiztosabbak lettünk, s a szünet után kimondottan jól játszottunk.
Kuznyecov Szergej: – Fájdalmas vereséget szenvedtünk. Próbálunk támadni, de ennek mindig megvannak a veszélyei. Játékban jobbak voltunk, de a meccset az MTK nyerte meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik