ZTE: Demjén az MTK-ba igazol, de már megvan az utódja

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 15:02
null
Demjén Patrik visszatér az MTK-hoz (Fotó: mtkbudapest.hu)
A kupagyőztes ZTE FC labdarúgócsapatának kapusa, a 25 éves Demjén Patrik az MTK-hoz igazol, helyére Senkó Zsombort szerződtetheti a zalai csapat az NB II-ből feljutó Diósgyőri VTK-tól.

 

 

A klubok hétfői bejelentése alapján Demjén Patrikot kivásárolja zalaegerszegi szerződéséből korábbi csapata, az MTK Budapest, így a jelenleg a válogatott kerettel készülő kapus visszatér nevelőegyütteséhez, melytől több NB II-es kölcsönadás után 2019-ben szerződött a ZTE-hez.

Úgy tudjuk, Demjént a ZTE az NB II-es aranyérmes Diósgyőr kapusával, Senkó Zsomborral pótolhatja, bár ezt a klub még nem jelentette be. Demjén érkezése az MTK-nál pedig azt is jelentheti információink szerint, hogy a legutóbb kölcsönben Kecskeméten védő Varga Bencét végleg szerződteti a KTE a fővárosiaktól.

„Patrikba nagyon nagy bizalmat fektettünk négy éve, hiszen frissen feljutó csapatként, újonc kapussal vágtunk neki az első osztálynak. Sokan kételkedtek a döntésünkben, de mi hittünk benne és Patrik maximálisan élt a bizalommal, rengeteget fejlődött és meghatározó NB I-es kapussá vált az elmúlt években, mostanra pedig felnőttválogatott kerettag lett – nyilatkozta Demjénnel kapcsolatban a ZTE honlapjának Sallói István, a zalaiak sportigazgatója. – Az ő esete is jól tükrözi a ZTE FC filozófiáját, miszerint fiatal játékosoknak adunk lehetőséget a bizonyításra, akiket be- illetve felépítünk, és ha keményen dolgoznak a válogatottig is eljuthatnak, az értékesítésükből származó bevétel pedig a klub működésének egyik alappillére. Demjén Patrik meghatározó tagja volt együttesünknek, nagy szerepe volt a kupagyőzelemben is. Mindig nehéz olyan játékost elengedni, aki a szurkolók és az egész klub szívéhez nő, de egy év volt hátra a szerződéséből és jött egy mindhárom fél számára kedvező lehetőség, így az a döntés született, hogy elfogadjuk az MTK ajánlatát.”

Demjént az elmúlt négy idényben összesen 126 NB I-es mérkőzésen védett, és 34 alkalommal nem kapott gólt. Az MTK bejelentette, hároméves szerződést kötöttek a kapussal.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők: Nemanja Antonov (szerb, Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Bobál Dávid (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsön után végleg), Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE FC), Hej Viktor (ukrajnai, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Kovács Patrik (RB Salzburg – Ausztria), Rácz Gergő (Paksi FC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők: Molnár Rajmund (Szombathelyi Haladás)
Kölcsönből visszatérhet: Balázs József (Paksi FC), Biben Barnabás (Tiszakécske), Kosznovszky Márk (Kozármisleny), Várkonyi Bence (Kozármisleny)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Lehoczky Roland (Mezőkövesd – kölcsön után végleg?), Szépe János (ETO FC Győr), Varga Bence (Kecskeméti TE – kölcsön után végleg?)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet:
Boros Zsombor (NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (romániai, NK Nafta – Szlovénia), Kiss Ágoston (NK Nafta – Szlovénia), Papp László (NK Nafta – Szlovénia), Török Kevin (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK)
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, szabadon igazolható), Kálnoki-Kis Dávid (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves – Észak-Macedónia)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Mim Gergely (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik