ZTE: a Honvédtól érkezik az első nyári szerzemény – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.07. 12:56
null
Májer Milán (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE a hivatalos honlapján bejelentette Májer Milán szerződtetését.

 

A júniusban a 23. életévét betöltő támadó átigazolását nevelőklubja, a Budapest Honvéd is megerősítette a hivatalos oldalán.

A korosztályos válogatott futballistának a mostani idény végén lejár a szerződése a kispestieknél, így szabadon igazolható játékosként írt alá a ZTE-hez.

„Nagyon tetszett, amit Dragóner Attila felvázolt a klub filozófiájával kapcsolatban és azon belül is a jövővel kapcsolatos tervekkel. Úgy érzem, hogy maximálisan beleillek ebbe a képbe – idézi a ztefc.hu Májer Milánt. Eddig is követtem a Zalaegerszeg mérkőzéseit és remélem, hogy tudok majd segíteni a csapatnak. Attól függetlenül, hogy milyen poszton játszok a következő szezonban, szeretnék legalább nyolc-tíz gólt szerezni és ugyanennyi gólpasszt is kiosztani. Nyilván ez komoly cél, de azt gondolom, hogy meg tudom ugrani.”

Májer két plusz egy évre szóló megállapodást kötött a Zalaegerszeggel.

A fiatal szélső 2012 óta nevelkedett a Honvédnál. A 2017–2018-as évadban, 18 évesen bemutatkozott az NB I-es csapatban, majd kölcsönben megfordult a Gyirmót FC Győrnél és az ETO FC Győrnél. A mostani idényben tíz élvonalbeli találkozón lépett pályára, ebből kétszer kezdőként.

„Gyors, agresszív támadót kerestünk, olyat, aki beleillik az elképzeléseinkbe – így Dragóner Attila, a ZTE új sportigazgatója. – Májer Milán mind a két szélen tud játszani, és akár a kétcsatáros rendszerbe is be tudjuk illeszteni. Lendületes, kreatív és vagány játékos, aki nem fog megijedni, ha nehezebb feladatok jönnek szembe, és akkor sem, ha versenytársa lesz. Milán teli van bizonyítási vággyal, és azt gondolom, hogy gyorsan be fog illeszkedni a játékrendszerünkbe.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők:
Májer Milán (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Kovács Barnabás
(Tiszakécske), Majnovics Martin (SV Horn – Ausztria), Németh Dániel (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Németh Erik (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szabó Bence (NK Nafta Lendava – Szlovénia), Szökrönyös Dániel (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Csóka Dániel (AFC Wimbledon – Anglia), Joaquín Ardaiz (uruguayi, FC Schaffhausen – Svájc)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Liviu Antal (román, Haladás), Halmai Ádám (Mol Fehérvár), Sime Grzan (horvát, NK Osijek – Horvátország), Huszti András (Puskás AFC), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Mihael Rebernik (horvát, NK Nafta Lendava – Szlovénia), Josip Spoljaric (horvát, NK Osijek – Horvátország), Zsóri Dániel (Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bobál Dávid (Mezőkövesd), Nikola Szerafimov (északmacedón), Zimonyi Dávid (Vasas – kölcsön után végleg)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan(Topolyai SC – Szerbia),Horváth András (Budafok), Horváth Milán (BFC Siófok),Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (ZTE, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Baráth Botond (lejár a szerződése), Ivan Lovric (horvát, lejár a szerződése), Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése), Tomás Tujvel (szlovák, lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik