ZTE: a fradistával nem tudnak számolni; újabb U-válogatott kiszemeltek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.21. 10:11
null
Az előző idényben, Zalaegerszegen 27 bajnokin 10 gólt szerző Szánthó Regőt (balra) a Ferencvárosnál várják edzésre (Fotó: Török Attila)
A Hamburgból hazatérő, korábbi U19-es válogatott Beke Péter és az U21-es válogatott Huszti András után újabb U-válogatott játékosokat szemelt ki a ZTE Skribek Alen és Komáromi György személyében – mindketten a Puskás Akadémia játékosai, ahogy Huszti András is.

A ZTE FC szerződtetné a tavasszal az U21-es Eb-n látott, 20 éves Skribek Alent. A Puskás Akadémia támadója az előző idényt a Budafoki MTE-ben töltötte, s huszonhat élvonalbeli összecsapáson hat gólig jutott.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, folynak az egyeztetések a klubok között, a zalaegerszegiek kölcsönvennék a középpályást, de ha az ő ügyében nem sikerül megegyezni, akkor a PAFC másik U-válogatott szélsőjét, Komáromi Györgyöt is szívesen látnák. Azután, hogy a legutóbb Skribekhez hasonlóan Budafokon szereplő Huszti Andrást már kölcsönvették a felcsútiaktól.

Sallói István, a ZTE sportigazgatója folyamatban lévő ügyekről megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni, de azt megerősítette, hogy a kölcsönjátékosok közül az ukrán Artem Favorovnak (Puskás Akadémia) és Szánthó Regőnek (Ferencváros) vissza kell térnie a klubjához, velük így már nem tudnak számolni. Továbbá a lejáró szerződésű játékosok közül Sandro Semedo és Vass Patrik távoznak Zalaegerszegről – utóbbi távozásáról már korábban beszámoltunk, úgy tudjuk, a középpályás az NB II-es Nyíregyházához tart. Futács Márkónak is lejár a szerződése, de ő egyelőre a csapattal edz. Viszont távozott a Mezőkövesdre szerződő Szépe János és Szalai Dániel, utóbbi Budafokon folytatja.

A ZTE múlt héten kezdte meg a nyári felkészülést, és már négy felkészülési meccset is bejelentett a klub, júliusban szlovéniai edzőtáborba is utazik a csapat. Az új bajnoki idény július 31-én rajtol, a ZTE az első fordulóban a Fehérvárt fogadja.

A ZTE NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete
:
június 26.
Külföldi edzőtábor:
Szlovénia (Rogla), július 12–16.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

2021. június 30. ZTE FC–Szombathelyi Haladás (NB II) – zárt kapus
2021. július 3. NK Osijek (horvát)–ZTE FC
2021. július 7. U Craiova 1948–ZTE FC (Szlovénia)
2021. július 10. Siófok (NB II)–ZTE FC

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Beke Péter (HSV Hamburg II – Németország)
Kölcsönbe érkezők: Huszti András (Puskás Akadémia)
Kölcsönből visszatérők: Szabó Bence (NK Nafta – Szlovénia)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Komáromi György (Puskás Akadémia), Skribek Alen (Puskás Akadémia)
Távozók: Szalai Dániel (Budafoki MTE), Szépe János (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Sandro Semedo (portugál, lejár a szerződése), Vass Patrik (Nyíregyháza – lejárt a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Artem Favorov (ukrán, Puskás Akadémia), Szánthó Regő (Ferencváros)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Futács Márkó (lejár a szerződése)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik