S. T. J. 2021.04.20 23:34 Frissítve: 2021.04.20 23:53

Vérét adta a győzelemért Elek Bence; széthullóban a Szuperliga

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Szó szerint vérét adta a Siófok győzelméért a labdarúgó NB II legutóbbi játéknapján Elek Bence. A nagyon nehéz helyzetben lévő, jelenleg kieső pozíciót elfoglaló együttes a 33. fordulóban rendkívül fontos győzelmet aratott Nyíregyházán. A siker értékét növeli, hogy a szabolcsiak az előző kilenc találkozón nem kaptak ki. Elek csereként lépett pályára, és a 80. percben megszerezte a vezetést a siófokiaknak, ám két perccel később Jánvári Gábor szabálytalansága miatt arcsérülést szenvedett, és le kellett cserélni. Hogy mi történt, arról a sértett mesélt lapunknak.

Két és fél hónapja a PPD Zagreb játékosa Leimeter Csaba, aki február elején sebtiben fogadta el a jobbátlövőt kereső horvát csapat ajánlatát. A 26 éves kézilabdázó két és fél éves szerződést kötött a rekordbajnokkal, amelynek eddig nem sok babér termett idén: a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a keretet sújtó koronavírusos megbetegedések miatt a kétmérkőzéses párharc egyikén sem tudott kiállni. A válogatottban a Horvátország elleni Eurokupa-meccsen góllal bemutatkozó Leimeter is átesett a koronavírus-fertőzésen, de most már újra edz, és elsősorban munkamoráljával hívná fel magára ismét Gulyás István szövetségi kapitány figyelmét.

Csütörtökön indul Kanadába az elit-világbajnokságra a magyar női jégkorong-válogatott. A keret túl van az első edzőtáboron, amelynek egyik feladata az volt, hogy modellezzék a várható vb-menetrendet. Kis András, a nemzeti együttes másodedzője lapunknak elmondta, átismételték azokat a támadó- és védőjátékokat, amelyeket idény közben már gyakoroltak. A társulathoz időközben csatlakozott a Svédországban immár negyedik bajnoki címét szerző Jókai-Szilágyi Zsófia is.

2021.05.10 11:52:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2021.05.10 12:26:05

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Eseménydús hét után bőven volt mit kitárgyalni az M4 Sport podcastjében. (x)

2021.05.09 14:22:40

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A tolnaiak ezúttal se tudtak nyerni idegenben a Kisvárda ellen, de övék a gólrekord a bajnokságban.

2021.05.09 14:16:29

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Négyet kapott a DVTK • Mivel a Puskás Akadémia is nyert, a Vidi bronzérmesként zárja az idényt.

2021.05.09 13:59:59

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már az első negyedórában eldőlt a találkozó. A Budafok nagy vereséggel búcsúzott az NB I-től.