S. T. J. 2021.02.28 23:49 Frissítve: 2021.02.28 23:56

Rákapcsolt az Újpest, bajban a Zete; Kemény Kristóf jeles elődök után saját utat jár

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

Lezárta négy bajnoki óta tartó nyeretlenségi szériáját (három vereség, egy döntetlen) a Budapest Honvéd futballcsapata, miután szombaton a Puskás Akadémia ellen 2–1-re győzött. A sikerben főszerepe volt a duplázó Gazdag Dánielnek. A kispestiek támadója lapunknak elárulta, nem volt véletlen, hogy az első gólja után odaszaladt Horváth Ferenchez, s a vezetőedző nyakába ugrott. Nos, a csapat új szakvezetője a múlt pénteki edzés előtt azt mondta Gazdagnak, hogy ő nyeri majd meg a meccset a Honvédnak. Hogy ezért miért járt neki még egy napszemüveg is, kiderül cikkünkből.

Kemény Kristóf a BVSC vízilabdacsapatának korábbi vezetőedzője, Szűcs Levente felmondása után a címvédő, ám tartalékos Ferencváros legyőzésével mutatkozott be a zuglóiak kispadján. „Ez már profi szint, egész életemben vágytam rá, hogy egyszer elérkezzek ide. Nem feltétlenül az volt a tervem, hogy ilyen körülmények között mutatkozzak be, de ezt dobta a gép” – mondta lapunknak a fiatal tréner, aki elmondta, most már az a céljuk, hogy bejussanak a négy közé. Az utánpótlás szövetségi kapitányként világklasszisokat kinevelő Kemény Ferenc unokája, a szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénes fia arról is mesélt, miként éli meg a családi örökséget.  

Jeny Rudolf a híres MTK-s Aranylánc tagja, a Braun, Molnár, Orth, Opata, Jeny csatárötös balszélsője utolsóként csatlakozott az idehaza uralkodónak számító kék-fehér alakulathoz, hiszen egészen 1923-ig a Kispest játékosa volt. A szurkolók és a csapattársak is imádták, mert jókedvű volt, bohém, és úgy énekelt, mint a legnagyobbak, de az irodalmi elitben is ismerték, József Attilától és Szabó Lőrinctől is voltak dedikált kötetei. Népsport-mellékletünkben bemutatjuk a 120 éve született legendás balszélsőt.

2021.04.11 13:49:16

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre), TŐSÉR NORBERT (összefoglaló)

A kispesti együttes a kiesés elleni harc szempontjából „hatpontos” meccset tudott megnyerni.

2021.04.10 14:13:01

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A sereghajtó a 10. perctől kezdve emberhátrányban játszott, így nem tudott pontot szerezni.

2021.04.10 23:24:27

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Elkészül majd a ferencvárosi gálavacsora.