BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2016.09.12 11:17

Pintér Attila: Az okos emberek tudják, mennyit tettem a magyar futballért

Az újonc Mezőkövesd Zsóry nyolc fordulót követően a nyolcadik helyen áll a labdarúgó NB I-ben, miután szombaton hazai pályán 3–1-re legyőzte a Budapest Honvédot. Pintér Attila, a kövesdiek vezetőedzője – aki korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt – a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, nem érez magán nyomást amiatt, hogy bizonyítson kritikusainak.

 

Pintér Attila nem érez magán nyomást (Fotó: Földi Imre)

– Odaérhetnek a szezon végén a középmezőnybe?
– Nem szabad telhetetlennek lennünk, meg kell nézni, hogy az elmúlt szezonokban mennyire nehéz helyzetben voltak az újoncok – mondta Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője a Nemzeti Sportnak. – Akkor is nehéz volt megragadni az élvonalban, amikor tizenhat együttes alkotta az NB I mezőnyét, most még nehezebb. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon rövid volt a felkészülésünk, a keret is későn állt össze, emiatt minimum egy hónapos hátrányban vagyunk a többi csapathoz képest. Azok a játékosok, akik velünk voltak a feljutás idején, csupán egy hetet pihentek az előző idény után, az igazolásaink pedig egy hónapig nem edzettek, hiszen nem volt csapatuk.

– Szóval a nyolcadik hely ellenére korai lenne megnyugodni?
– A realitások talaján kell maradnunk. Aki ismer, tudja, hogy minél előrébb szeretnék végezni a csapattal. Ám ki kell mondani, hogy a Mezőkövesdnek minden mérkőzés élet-halál meccs. Nem is szeretnék azzal foglalkozni, hogy reális-e a nyolcadik helyünk, gyűjtögetnünk kell a pontokat, a szezon végén majd meglátjuk, ez mire lesz elég.

 KÍSÉRT A MÚLT
A Mezőkövesd Zsóry a mostanit megelőzően csupán egyszer, a 2013–2014-es idényben szerepelt az NB I-ben. Eddig kísérteties a hasonlóság az akkori, és a jelenlegi szereplés között, hiszen nyolc forduló után akkor is kilenc ponttal állt az együttes. A pontszám akkor a tizedik helyet jelentette a tizenhat csapatos NB I-ben, míg jelenleg nyolcadik helyen áll az együttes.

– A feljutás után úgy nyilatkozott, nem érdemelte meg azt a bánásmódot, amelyet a magyar labdarúgás közegétől kapott. Érez magán extra nyomást amiatt, hogy bizonyítson az önt folyamatosan támadóknak?
– Nem. Ahogy korábban mondtam, az okos emberek pontosan tudják, mennyit tettem a magyar labdarúgásért. Az eredményeimet nem tudják elvenni, tizenöt érmet nyertem edzői pályafutásom során, mutassanak még egy jelenlegi élvonalbeli edzőt, aki ennyiszer segítette éremhez a játékosait és a klubjait.

– A szurkolók ellenszenvét érzi a meccsek alatt?
– Mindig tiszteltem az ellenfél szurkolóit, hovatartozástól függetlenül. De egyfelől a meccsen a játékra, nem pedig a nézők véleményére figyelek, másfelől, addig jó, amíg foglalkoznak az emberrel. Ha senkit nem érdekelnék, akkor valamit rosszul csinálnék.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, PINTÉR ATTILA MIT GONDOL A NYÁRI IGAZOLÁSOKRÓL, ILLETVE, MELYIK – KORÁBBI KLUBJAINÁL IS ALKALMAZOTT – SZOKÁSÁT VEZETTE BE MEZŐKÖVESDNÉL IS, KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁT!
 

2022.08.12 19:19:57

Labdarúgó NB I BERECZKY BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sokáig vezetett Debrecenben a Vasas, a hajrában egyenlíteni tudott a Loki – pontosabban csak egyenlíteni tudott.

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.