Paks: két fiatal érkezett a Haladástól – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.07.04. 13:57
null
Két fiatal érkezett a Haladástól a Pakshoz (Fotó: paksifc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Paksi FC szerződtette Debreceni Zalánt és Dezamits Dominikot a Haladástól – számolt be az élvonalbeli klub a hivatalos oldalán.

 

Az utánpótlás-karrierjét a Paksnál kezdő Debreceni Zalán 2014-ben került a Haladás akadémiájára. A középhátvédként és balhátvédként is bevethető futballista az előző idényben a Nyíregyházánál szerepelt kölcsönben, tizenegyszer lépett pályára az NB II-ben (összesen 37 mérkőzése van a második vonalban).

„Szeretnék a következő fél évben bekerülni a felnőttcsapatba, és olyan teljesítményt nyújtani, hogy meg is tapadjak ott. Idevalósi vagyok, így roppant boldog vagyok, hogy vissza tudtam jönni oda, ahonnan minden indult” – mondta Debreceni.

A szombathelyi Illés Akadémián nevelkedő Dezamits Dominikot rögtön kölcsönadja a Paks, a jobbhátvéd a másodosztályú Mosonmagyaróvárnál tölti a következő idényt.

„Célom, hogy mielőbb bizonyítsak a felnőttek közt is. Nagyon örülöm, hogy aláírhattam első profi szerződésem, ráadásul Pakson, még akkor is, ha most kölcsönben kell bizonyítanom” – mondta Dezamits.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
Érkezők:
Debreceni Zalán (Haladás), Dezamits Dominik (Haladás), Varga Barnabás (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Bognár Dávid (Kazincbarcika)?, Borsos Vilmos (Diósgyőri VTK)?,Debreceni Ákos(Szeged-Csanád Grosics Akadémia),Lorentz Márton (BFC Siófok),Nyári Patrik(III. Kerületi TVE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Bognár István (MTK Budapest, legutóbb kölcsönben Arisz Limassol – Ciprus), Pethő Bence (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe távozók: Dezamits Dominik (Mosonmagyaróvár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ádám Martin
(Ulszan Hyundai – Dél-Korea, Besiktas – Törökország, Genoa – Olaszország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik