TŐSÉR NORBERT 2021.10.21 09:03 Frissítve: 2021.10.21 09:33

NB II: Nekem a Budafok szívügy – Csizmadia Csaba

Kedden két edzőváltás is volt a másodosztályban. Csizmadia Csaba hat hónappal azután, hogy távozott, visszatért a Budafokhoz. A Szparinál kinevezett Feczkó Tamás nyíregyházi kötődésű.

Csizmadia Csaba szeretné megmutatni kritikusainak, hogy harminchat évesen nem túl fiatal az edzősködéshez, ehhez ismét Budafokon lesz lehetősége (Fotó: Szabó Miklós)

Kedden két edzőváltás is volt a másodosztályban. A Budafoki MTE vezetősége menesztette Boér Gábor vezetőedzőt, és újfent Csizmadia Csabát kérte fel a szakmai munka irányítására. A korábbi 12-szeres válogatott védő két és fél éven keresztül már dolgozott a piros-feketéknél, de április végén lemondott tisztségéről.

„A bajnokság hajrájában kikaptunk a Pakstól kilenc-kettőre, nem tehettem mást – kezdte Csizmadia Csaba.   – Az elválásunk azonban békés volt, még ha fájdalmas is. Hétfő délelőtt aztán megkerestek a Budafoktól, és bár tárgyaltam egy másik klubbal, az ottani bizonytalanság miatt nem gondolkodtam sokat. Nekem a Budafok szívügy, és egyébként is bizonyítani akarok, mert a közelmúltban néhány helyről megkaptam, hogy harminchat évesen túl fiatal vagyok még edzőnek, és éreztem is, hogy talán ezért sem bíznak bennem. Budafokon viszont nem ez a helyzet, és meg is akarom mutatni, hogy fiatalon is lehet jó munkát végezni. A keret fele kicserélődött az előző idényhez képest, de előbb nyerjünk meg egy bajnokit, aztán majd még egyet. Sok még az a huszonhét forduló, ami előttünk áll.”

A Budafoki MTE az előző idény végén kiesett az élvonalból, s bár a vezetőség jelezte, szeretné, hogy a csapat mihamarabb visszakerüljön az NB I-be, egyelőre a 15. helyen szerénykedik.

Lényegesen jobban szerepel a Nyíregyháza Spartacus, amely a 6. helyen áll, s lemaradása csupán hat pont a listavezető mögött. A vezetőség mégis az edzőváltás mellett döntött. Szergej Pacaj vezetőedző mellett Sándor István szakmai tanácsadó is távozott, a szakmai munka irányítását Feczkó Tamás vette át.

Feczkó Tamást meglepte a Szpari megkeresése (Fotó: Török Attila)

 

Az új szakvezető Nyíregyházán született, a klubnál dolgozott már az ovifoci edzőjeként, később akadémiai igazgatóként, majd a 2014–2015-ös idényben másodedzőként. Egyébként a 2016–2017-es idényben a Balmazújvárosnál felelt a szakmai munkáért, vagyis a stadiont, a közeget is ismeri, mivel létesítménye építése miatt a Nyíregyháza két éven keresztül éppen Balmazújvárosban fogadja ellenfeleit.

„Meglepett a klub megkeresése, mivel a csapat hatodik helyezése talán nem indokolta, de összességében huszonnégy óra alatt lepörögtek az események   – kezdte lapunknak Feczkó Tamás.– Hat és fél évvel ezelőtt éppen Nyíregyházáról kerültem Balmazújvárosba, ahol nagyszerű közegben dolgozhattam, de igaz ez az MTK-ra és a Diósgyőrre is. Miskolcon különösen jól éreztem magam, rengeteg szeretetet kaptam a szurkolóktól, ám most hazatértem. Az elmúlt években többször beszélgettem már Révész Bálint tulajdonossal, most jött el az ideje, hogy ismét a Spartacusnál dolgozzak.”

A piros-kékek a 7. fordulóban veretlenül vezették a mezőnyt, az előző öt bajnokijukon azonban csak három pontot szereztek, márpedig a vezetőség vélhetően komolyan gondolja, hogy a Szparinak az élvonalban a helye.

„A játékosállományt figyelembe véve a mezőny első harmadában kell lennünk – folytatta a szakember.   – Ezen belül azonban létezik álomkategória, márpedig a futball álmok nélkül mit sem ér.”

A szerdai nyíregyházi sajtóeseményen Róka Géza is elmondta véleményét, szerinte a csapat tabellán elfoglalt helyezése nem rossz, de a mutatott játékkal a vezetőség elégedetlen volt, ezért a változtatás mellett döntöttek. A társügyvezető hozzátette, mindenképpen helyi kötődésű szakembert szerettek volna a kispadra.

Az új szakvezető vasárnap 13 órától „hazai pályán” a Szolnoki MÁV elleni bajnokin mutatkozik be.

2021.12.07 23:11:18

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A szakmai javulás attól még nem automatikus.

2021.12.07 10:51:48

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Az angol flegma megtestesülését látjuk az ő játékában” – a magyar bajnokság első mesterhármasát jegyző Róka Jánosról írták.

2021.12.05 09:08:39

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

...de a végén a kék-fehérek nyertek! Nagyon izgalmas lett a nagyon alacsony színvonalú rangadó vége.

2021.12.05 09:02:50

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR

Két szép gólt szerzett a Kisvárda, belefért egy ajándékba adott találat is – a lelátón pedig ott ült az új edző?

2021.12.04 23:27:55

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az elnevezések mai szövevényét most hagyjuk, legfeljebb annyit még, hogy sohasem fogom megérteni, mi a különbség a jól bevált csatár megjelölés és napjaink támadója között, ahogy a számokkal (10-es, 6-os, s a többi) tudományoskodó önjelölt szakértőkön is csak mosolygok, fontosabb, hogy meggyőződésem: a posztok nem mosódnak el.