NB I: végrehajtás alatt a DVTK, a KTE és a Győri ETO futballcége

Vágólapra másolva!
2014.07.10. 20:07
Végrehajtás alatt áll a Diósgyőr, a Kecskemét, a Győri ETO, valamint a Kaposvári Rákóczi futballklubot működtető cég – erősítette meg Menedzsment Fórum információját az adóhatóság.

A három NB I-es klub (DVTK, Kecskeméti TE, Győri ETO) és a tavasszal kieső Kaposvár mellett további hat élvonalbeli klub cégének adósságrátája romlott 2012 és 2013 között, és csupán a Paks, az MTK, a Videoton és a kieső Mezőkövesd mutatója javult az említett időszakban – derül ki az mfor.hu csütörtöki cikkéből, amelynek mellékelt táblázata 14 élvonalbeli csapatot sorol fel a tavaszi mezőnyből (a PMFC és az Újpest nem szerepel a felsorolásban).mfor.hu csütörtöki cikkéből, amelynek mellékelt táblázata 14 élvonalbeli csapatot sorol fel a tavaszi mezőnyből (a PMFC és az Újpest nem szerepel a felsorolásban).

Noha a végrehajtás alatt állók listáján ott található a négy klubot működtető gazdasági társaság – amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) külön megerősített az mfor.hu-nak –, bajnokságbeli szereplésük nincs veszélyben, ugyanis az MLSZ-nek csak akkor van eljárási kötelezettsége, ha jogerős felszámolási és/vagy végelszámolási eljárás indul a szervezetek ellen.

Erről viszont egyelőre nincs szó, hiszen sem a cégközlönyben, sem pedig a klubok cégkivonatában nem található erre utaló bejegyzés, közlés – teszi hozzá a honlap.

A Menedzsment Fórum érdekességként említi meg, hogy bár a 2013-as adatok alapján a Kecskemét adósságrátája is hihetetlenül magas (majdnem 700 milliós kötelezettség terhelte a 28 milliós tőkét), ebből a szempontból a Puskás Akadémia volt a leginkább eladósodott. A Felcsúton működő, új stadiont is kapó szervezet tavaly 79 milliós tartozással rendelkezett, amivel szemben mindössze 1.8 milliós saját tőke állt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik