Nagyon hajtottak a győzelemért, de iksz született az Újpest–Honvédon

Vágólapra másolva!
2021.08.15. 19:50
A labdarúgó NB I 3. fordulójának záró mérkőzésén 1–1-es döntetlenre végzett egymással az Újpest és a Honvéd.
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A FORDULÓRÓL KÉSZÍTETT GALÉRIÁNKAT! (Fotó: Dömötör Csaba)
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A FORDULÓRÓL KÉSZÍTETT GALÉRIÁNKAT! (Fotó: Dömötör Csaba)

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ

Újpest–Bp. Honvéd 1–1 (Katona Mátyás 34., ill. N. Lukics 60. – 11-esből)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2025 néző. Vezette: Berke

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

De jó, hogy látlak! Akár így is üdvözölhették egymást a régi ismerősök, az újpesti és a kispesti futballisták, ha másért nem, mert abban bízhattak, hogy ha már a sorsolás összehozta őket, valamelyikük elindulhat felfelé... A két tradicionális fővárosi klub pocsékul kezdte az idényt, az első két fordulóban ketten összesen egyetlen pontot kapartak össze a megszerezhető tizenkettőből, így biztos volt hogy mind a két oldal javítani akart.

A kérdés az volt, hogy ennek tudatában a mindent elsöprő akarat vagy az óvatos felfogás lesz-e a jellemző. Nos, azt lehetett látni, hogy mindkét együttes elszántan vetette bele magát a küzdelembe, az első percekben a vendég Honvéd tudott kétszer is ügyes passzjátékkal a védelem mögé kerülni, csak hát a befejezés... Az első két meccsen is éppen erre panaszkodott Horváth Ferenc edző, az utolsó passzok pedig most sem sikerültek, miközben gólt ígérő támadások voltak ezek. A másik oldalon Yohan Croizet volt a főszereplő, aki a DVSC elleni idegenbeli 2–2 alkalmával két gólt szerzett, és most is nagy kedvvel futballozott. Látszott, benne bíznak a társai, az ő váratlan és látványos csele hozta meg az első újpesti akciót, ám Katona Mátyás – ekkor még – nem tudott élni a francia légiós által megteremtett lehetőséggel. Sok volt a hiba, az eladott labda, talán idegesek, feszültek voltak a labdarúgók, úgy tűnt, egy egyéni villanás, egy hiba döntő lehet.

S a hibára nem is kellett sokat várni...

Miközben a kispestiek utánpótlás-akadémiáját az egyik legjobbnak tartják az országban, a piros-feketék a Slovantól megszerzett korábbi diósgyőri Nono kezébe adták a karmesteri pálcát, eddig nem derült ki, pontosan miért. Éppen ő volt az, aki – miközben az újpesti térfélen tartózkodtak, és támadást próbáltak vezetni – meghökkentő módon Yohan Croizet-hez passzolt, akit Zsótér Donát csak szabálytalanság árán tudott megállítani. A szabadrúgás után pedig meg is szerezte a vezetést az Újpest Katona Mátyás jóvoltából.

Tekintve, hogy addig igazán nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, sejteni lehetett, hogy a vezető gól döntően meghatározhatja a folytatást. A kevés helyzetnek persze az is oka lehetett, hogy mindkét csapat alaposan megszervezte a védekezését (pedig mindkét oldalon piros lap miatt hiányzott egy-egy belső védő: az újpesti Abdulaye Diaby, a kispesti Baráth Botond), de az is, hogy a támadójátékban egyik oldalon sem volt elég ötlet ahhoz, hogy ziccereket alakítsanak ki. A folytatásban az újpestiek továbbra is Croizet-t keresték a labdával, benne bíztak leginkább, míg a kispestiek Nono révén egyenlítettek volna, de nagyon nem sikerült a középpályás ígéretes helyről elvégzett szabadrúgása.

Horváth Ferenc természetesen próbált változtatni, előbb Bőle Lukácsot, majd Zsótér Donátot cserélte le, és a második félidőben már egyre inkább a kispestiek akarata érvényesült. Az a bizonyos hiba újpesti oldalon is főszerepet játszott: Nemanja Antonov feleslegesen és egyben túlságosan látványosan visszahúzta Nagy Dominikot, a büntetőből pedig egyenlített a Honvéd. A találat nem a semmiből jött, ebben az időszakban – és a gólt követően is – egyre többet pattogott a labda az Újpest tizenhatosának előterében.

Számítani lehetett arra, hogy a hétközi, bázeli kirándulás után a második félidőben már nem lesz friss az újpesti együttes. A Honvéd fölénybe került, Nagy Dominik a tizenegyes kiharcolását követően gólt szerezhetett volna, de Banai Dávid bravúrral védett. A másik oldalon Simon Krisztián érkezett Croizet mellé, az ő megindulásaiban bíztak a lila-fehérek, akik a meccs hajráját már valahogy kihúzták. 1–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Kisvárda 3 3 6–3 +3 9
2. Mezőkövesd 3 2 1 7–8 –1 6
3. Debreceni VSC 3 1 2 9–6 +3 5
4. Paksi FC 3 1 1 1 11–7 +4 4
5. MTK Budapest 3 1 1 1 3–3 0 4
6. Ferencvárosi TC 2 1 1 5–3 +2 3
7. Puskás Akadémia 2 1 1 3–7 –4 3
8. Mol Fehérvár 2 2 2–2 0 2
9. Újpest FC 3 2 1 4–5 –1 2
10. Gyirmót FC Győr 3 2 1 3–4 –1 2
11. Zalaegerszegi TE 2 1 1 3–4 –1 1
12. Budapest Honvéd 3 1 2 2–6 –4 1

 

NB I, 2021–2022, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
AUGUSZTUS 13. (péntek)
MTK Budapest–Kisvárda 1–2 Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion1500
Antal Péter
AUGUSZTUS 14. (szombat)
Paksi FC–DVSC 3–3
Paks, Paksi FC Stadion 1798
Zierkelbach Péter
Ferencvárosi TC–Mezőkövesd 4–1
Budapest, Groupama Aréna5677
Pintér Csaba
Gyirmót FC Győr–Mol Fehérvár FC 1–1 Gyirmót, ALCUFER Stadion
1822
Karakó Ferenc
AUGUSZTUS 15. (vasárnap)
ZTE FC–Puskás Akadémia 1–2 – a 70. percben félbeszakadt
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
1737Bogár Gergő
Újpest FC–Budapest Honvéd 1–1 Budapest, Szusza Ferenc Stadion2025Berke Balázs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik